Τρ. Αλεξιάδης:Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» τα δημοσιεύματα για τις αλλαγές στις φορολογικές κλίμακες
Ειδοποιητήρια για τα ανασφάλιστα οχήματα και όσα δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ θα στείλει έως τα τέλη Φεβρουαρίου το υπουργείο Οικονομικών. Το υπουργείο κάνει διασταυρώσεις για να εντοπιστούν αυτές οι δύο κατηγορίες οχημάτων, τόνισε ο αν. υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και πρόσθεσε: «Δεν είναι δυνατόν να κυκλοφορούν αυτοκίνητα τα οποία δεν είναι ασφαλισμένα». Ειδοποιήσεις θα σταλούν, επίσης, όπως είπε ο υπουργός, στους 800.000 ιδιοκτήτες που δεν έχουν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας και δεν έχουν καταθέσει πινακίδες. Ανέφερε εμμέσως ότι εξετάζεται αλλαγή στη φορολογία των αυτοκινήτων, λέγοντας ότι «τα αυτοκίνητα έχουν φορολογηθεί υπέρμετρα».
Σχετικά με τις φορολογικές κλίμακες σημείωσε πως για τους άνεργους και τους φοιτητές θα έρθει σύντομα διάταξη στην οποία θα αλλάξουν τα κριτήρια φορολόγησης, λόγω τεκμηρίων, ενώ αναφερόμενος σε δημοσιεύματα για τις αλλαγές στις φορολογικές κλίμακες, υποστήριξε ότι «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».
Ο αν. υπουργός Οικονομικών, σημείωσε πως υπάρχουν μεγάλες εταιρείες που δεν χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα, τόνισε πως δεν μπορεί να χρεώνουν εταιρείες επιπλέον κόστος για τη χρήση κάρτας και ανέφερε ως παραδειγμα τα ΕΛΤΑ. Επίσης, κάλεσε τις τράπεζες να μειώσουν τις προμήθειες.
Τέλος, ο αν. υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως όσοι πολίτες, μισθωτοί και συνταξιούχοι, έχουν αφορολόγητο θα πρέπει να συγκεντρώνουν φέτος τις αποδείξεις τους, μέχρι να έλθει η διάταξη που θα συνδέει το χτίσιμο του αφορολόγητου με τη χρήση κάρτας. Όπως εξήγησε, "δεν θα χρειάζεται να μαζεύουν τότε σε ενα κουτί τις χάρτινες αποδείξεις, αφού θα χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα".
(ΠΗΓΗ ΑΠΕ)