Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

Ξεκινά το σχέδιο αστυνόμευσης σε οικισμούς Ρομά σε όλη τη χώρα – Δείτε σε ποιες περιοχές

Η νέα Ομάδα Πρόληψης και Διαμεσολάβησης θα αναλάβει δράση σε 25 περιοχές και 152 σημεία σε όλη τη χώρα και θα περιλαμβάνει 24ωρη ένστολη παρουσία, ελέγχους στα σπίτια με στοχευμένες επιχειρήσεις.

Αρχίζει αύριο Σάββατο (8/11) στην Περιφέρεια, η εφαρμογή του σχεδίου αστυνόμευσης σε καταυλισμούς Ρομά, το οποίο θα επεκταθεί στην Αττική από τις 15 Νοεμβρίου.

Το σχέδιο θα υλοποιήσει η νέα Ομάδα Πρόληψης και Διαμεσολάβησης, η οποία θα αναλάβει δράση σε 25 περιοχές και 152 σημεία και θα περιλαμβάνει 24ωρη ένστολη παρουσία, ελέγχους στα σπίτια με στοχευμένες επιχειρήσεις.

Οι 50 διαμεσολαβητές

Σημειώνεται ότι οι ομάδες αυτές θα υπάγονται στο ελληνικό FBI.

Στην επόμενη φάση του σχεδιασμού, προγραμματίζεται η πρόσληψη 50 διαμεσολαβητών που θα πλαισιώσουν τις Ομάδες Πρόληψης και Διαμεσολάβησης που ήδη θα επιχειρούν εντός των συγκεκριμένων περιοχών. Οι διαμεσολαβητές θα προέρχονται από τοπικές κοινότητες των Ρομά.

Οι οικισμοί Ρομά που ξεκινά το σχέδιο αστυνόμευσης

Συγκεκριμένα οι οικισμοί Ρομά όπου θα υπάρχει 24ωρη αστυνομική παρουσία είναι στις εξής περιοχές

• Θεσσαλονίκη
• Στερεά Ελλάδα (Θήβα – Χαλκίδα – Φθιώτιδα)
• Θεσσαλία (Λάρισα – Καρδίτσα)
• Ανατολική Μακεδονία Θράκη (Ξάνθη)
• Κεντρική Μακεδονία (Σέρρες – Ημαθία)
• Δυτική Ελλάδα (Μεσσολόγγι, Ηλεία, Αχαϊα)
• Ιόνια Νησιά (Κέρκυρα)
• Πελοπόννησος (Κορινθία, Αργολίδα, Μεσσηνία, Λακωνία)

ΠΗΓΗ ΙΝ.GR

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.