Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Αποχώρηση με αιχμές βουλευτή των Τόρις του Μπόρις Τζόνσον - Προσχωρεί στους Εργατικούς

Την αποχώρησή του από το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα και την προσχώρησή του στους Εργατικούς της αντιπολίτευσης γνωστοποίησε ο βουλευτής Κρίστιαν Γουέικφορντ.

Με επιστολή του προς τον Μπόρις Τζόνσον αιτιολογεί την αυτομόληση λέγοντας ότι οι πολιτικές των Συντηρητικών δεν εξυπηρετούν το συμφέρον των πολιτών της περιφέρειάς του στο Νότιο Μπέρι και ότι ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση είναι «ανίκανοι να προσφέρουν ηγεσία». Κατηγορεί επίσης στην επιστολή τον Μπόρις Τζόνσον για «επαίσχυντη» συμπεριφορά αναφορικά με το σκάνδαλο των πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ εν μέσω lockdown.

Η απόφαση του βουλευτή έγινε λίγα λεπτά πριν από τη συνεδρίαση με ερωτήσεις προς τον Πρωθυπουργό στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Η περιφέρεια του κ. Γουέικφορντ ανήκει στο λεγόμενο «Κόκκινο Τείχος» πρώην προπύργια των Εργατικών στην κεντρική και βόρεια Αγγλία που κέρδισε το 2019 ο Μπόρις Τζόνσον.

Τουλάχιστον 20 Συντηρητικοί βουλευτές αυτών των περιφερειών συναντήθηκαν την Τρίτη για να συζητήσουν τη δυσαρέσκειά τους με τον κ. Τζόνσον στον απόηχο του 'partygate'. Τουλάχιστον 11 εξ αυτών φέρονται να κατέθεσαν σήμερα επιστολή δυσπιστίας στο αρμόδιο κομματικό όργανο.

Με 54 επιστολές διεξάγεται αυτομάτως ψηφοφορία για την καθαίρεση του ηγέτη του κόμματος.Πηγή: skai.gr

 

 

    

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness