Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

Το Κίεβο θα επισκεφθούν οι ΥΠΕΞ Αναλένα Μπέρμποκ και Ζαν-Υβ Λε Ντριάν

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ και της Γαλλίας Ζαν-Υβ Λεντριάν θα επισκεφθούν στις 7 και 8 Φεβρουαρίου την Ουκρανία, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Κρίστοφερ Μπούργκερ.

Στόχος της επίσκεψης των δύο υπουργών είναι να εκφράσουν τόσο τη στήριξή τους στην Ουκρανία, η οποία τελεί υπό την πίεση της συγκέντρωσης ρωσικών δυνάμεων στα σύνορά της, όσο και να διακηρύξουν την ενότητα της Δύσης έναντι της Μόσχας. «Η επίσκεψη στο Κίεβο αφορά την προσήλωσή μας στο απαραβίαστο της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας και την συμπαράστασή μας στον ουκρανικό λαό», έγραψε στο Twitter η κυρία Μπέρμποκ. Οι δύο χώρες είναι μέλη του Σχήματος της Νορμανδίας, της άτυπης ομάδας επαφής Γερμανίας, Γαλλίας, Ουκρανίας και Ρωσίας με σκοπό την εκτόνωση της έντασης.

Η Αναλένα Μπέρμποκ επισκέφθηκε ήδη την Ουκρανία πριν από δύο εβδομάδες, εκφράζοντας την αλληλεγγύη της γερμανικής κυβέρνησης στη χώρα και αμέσως μετά ταξίδεψε στη Μόσχα, όπου συναντήθηκε με τον ρώσο ομόλογό της Σεργκέι Λαβρόφ.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness