Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Κυνική παραδοχή Σόιμπλε: Υψηλό τίμημα για τους Έλληνες είχε η ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας

Στην ιστορία των προγραμμάτων σταθεροποίησης της οικονομίας της Ελλάδας αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου της Γερμανίας τέως υπουργός Οικονομικών, κ. Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε στο συνέδριο του Economist σήμερα.

Την παραδοχή ότι υπήρξε μεγάλο κόστος για τους πολίτες από τα μνημόνια έκανε από το βήμα του συνεδρίου του Economist ο πρόεδρος του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου της Γερμανίας τέως υπουργός Οικονομικών, κ. Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε.

Βέβαια, τόνισε ότι οι θυσίες ήταν αναγκαίες για την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας της χώρας, ενώ δε θέλησε να σχολιάσει τα περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

«Η Ελλάδα έκανε όλες τις μεταρρυθμίσεις που ήταν απαραίτητες για να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της. Ακόμη και αν αυτό ήρθε με ένα υψηλό τίμημα για τους πολίτες της», σημείωσε και προσέθεσε ότι: «Είμαι υπέρ, πάντα υπέρ της Ενότητας της ΕΕ και των χωρών οι οποίες τιμούν τις δεσμεύσεις τους προς τους εταίρους της και τους κοινούς δημοσιονομικούς κανόνες που έχουμε θεσπίσει και θα επανέλθουν μετά το τέλος της πανδημίας».

ΠΗΓΗ NEWS247.GR

    

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness