Σαουδική Αραβία: Πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν από επίθεση αυτοκτονίας σε σιιτικό τέμενος
Η έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα σε ένα σιιτικό τέμενος στο ανατολικό τμήμα της Σαουδικής Αραβίας προκλήθηκε από επίθεση αυτοκτονίας, επιβεβαίωσε το σαουδαραβικό υπουργείο Εσωτερικών, ενώ νοσοκομειακός αξιωματούχος έκανε λόγο για 20 νεκρούς και περισσότερους από 50 τραυματίες.
Κανείς δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση, την πρώτη εναντίον σιιτών στη Σαουδική Αραβία από τον Νοέμβριο, όταν ένοπλοι σκότωσαν τουλάχιστον οκτώ ανθρώπους σε επίθεση που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια θρησκευτικής σιιτικής γιορτής, επίσης στο ανατολικό τμήμα της χώρας, όπου ζει το μεγαλύτερο μέρος της σιιτικής μειονότητας.
"Ένα άτομο πυροδότησε μία βόμβα που έφερε κάτω από τα ρούχα του κατά τη διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής, στο τέμενος Άλι Ιμπν Τάλεμπ στην Κουντέιχ, πόλη της επαρχίας Κατίφ", δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, που έκανε λόγο για πολλούς νεκρούς και τραυματίες. Ο εκπρόσωπος τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων SPA, δεν έδωσε συγκεκριμένο απολογισμό της επίθεσης.
Νοσοκομειακός αξιωματούχος δήλωσε τηλεφωνικώς στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι "περίπου 20 άνθρωποι" σκοτώθηκαν κατά την επίθεση και περισσότεροι από 50 άλλοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, ορισμένοι από τους οποίους με σοβαρά τραύματα. Είπε πως ένας ορισμένος αριθμών άλλων δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες και επέστρεψαν σπίτι τους.
Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας
Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα σε ένα σιιτικό τέμενος στην ανατολική Σαουδική Αραβία και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 20 άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι.
Σε ανακοίνωσή της που αναρτήθηκε σε ισλαμιστικούς ιστοτόπους η οργάνωση υποστηρίζει ότι "οι στρατιώτες του χαλιφάτου στην επαρχία Νατζντ" (σ.σ. τη Σαουδική Αραβία) έχουν την ευθύνη για αυτήν την επίθεση. Σύμφωνα πάντα με το κείμενο αυτό, την επίθεση διέπραξε ένας βομβιστής αυτοκτονίας ο οποίος πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος ενώ βρισκόταν μέσα στο τέμενος.
Το ΙΚ έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία του δράστη ο οποίος, όπως υποστηρίζει, ονομαζόταν Άμπου Άμερ Αλ-Νάτζντι.
Ενώ ο επίσημος απολογισμός κάνει λόγο για 20 νεκρούς και 50 τραυματίες, οι τζιχαντιστές ισχυρίζονται ότι από την έκρηξη "σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν 250 άνθρωποι".
(ΑΠΕ)