Κυρ. Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση στηρίζει την καινοτομία που δημιουργεί θέσεις εργασίας προστατεύοντας ταυτόχρονα το περιβάλλον
«Είναι ένα έργο στρατηγικής σημασίας, το οποίο γίνεται εφικτό χάρη στον συνδυασμό ιδιωτικών πόρων από τη μητρική εταιρεία και σημαντικών ευρωπαϊκών πόρων. Όταν ολοκληρωθεί αυτή η σύνθετη επένδυση, αυτές οι εγκαταστάσεις δεν θα εκκρίνουν πια διοξείδιο του άνθρακα». Αυτό ανέφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην τελετή θεμελίωσης του έργου δέσμευσης και αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα στο εργοστάσιο Μηλακίου της ΑΓΕΤ Ηρακλής.
Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι αυτό είναι ένα στοίχημα σε σημαντικές επενδύσεις στην κατεύθυνση των πράσινων υλικών, προσθέτοντας πως πρόκειται για πράσινη ανάπτυξη που σέβεται το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής. «Μιλάμε για επένδυση σχεδόν 400 εκατ. ευρώ», συνέχισε και τόνισε πως «αυτές οι επενδύσεις για να είναι βιώσιμες χρειάζονται στήριξη μέσω επιδότησης και η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή να πείσει τους ευρωπαϊκούς θεσμούς για να μπορούν να δικαιούνται τέτοιας χρηματοδότησης».
Επίσης, επεσήμανε ότι πάνω από 1.000 νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν κατά τη φάση κατασκευής και 100 θέσεις κατά την περίοδο της λειτουργίας.
«Αυτή η νέα τεχνολογία γίνεται όρος επιβίωσης για να μπορέσει η τσιμεντοβιομηχανία να βαδίσει στην περίοδο των νέων προκλήσεων. Οι προδιαγραφές θα πρέπει να προσαρμόζονται στην κλιματική κρίση. Οι ορίζοντες που διαγράφονται είναι εξαιρετικά ευνοϊκοί για τέτοιες εταιρείες», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.
Κλείνοντας, τόνισε πως η κυβέρνηση θα εξακολουθεί να στηρίζει την καινοτομία, η οποία δημιουργεί θέσεις εργασίας προστατεύοντας ταυτόχρονα το περιβάλλον. «Η μητρική εταιρεία δεν θα επένδυε ένα τόσο μεγάλο ποσό αν δεν αισθανόταν ασφαλής. Αυτή είναι η καλυτερη απόδειξη που χαίρει η ελληνική οικονομία και η έμπρακτη αναγνώριση της προόδου που έχει κάνει η χώρα μας την τελευταία εξαετία», σημείωσε.
Στο τέλος της ομιλίας του, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή το 2017 ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ο οποίος έβαλε το δικό του λιθαράκι σε μία δύσκολη εποχή, κάνοντας το πρώτο βήμα ιδιωτικοποίησης τού τότε κρατικοποιημενου Ηρακλή. «Αν δεν είχε γίνει αυτό, σήμερα δεν θα βρισκόμαστε εδώ να γιορτάζουμε τη μεγάλη πρόοδο της εταιρείας. Ο λαϊκισμός στη χώρα μας έχει βαθιές ρίζες αλλά χρέος μας είναι να κάνουμε το σωστό και αν αυτό το σωστό αποδώσει σε βάθος χρόνου, τότε και εμείς