Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ: ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΕΥΘΥΝΑ & ΣΤΑΘΕΡΑ

Άραγε πώς θα ήταν η ζωή μας αν υπήρχε μονάχα το τηλέφωνο και το διαδίκτυο; Αν μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε με τους αγαπημένους μας ανθρώπους συνομιλώντας μαζί τους από μια ψυχρή τηλεφωνική συσκευή ή αντικρίζοντάς τους μέσα από μια οθόνη, δίχως τη φυσική μας επαφή; Αναντίρρητα, το «θαύμα» της βιομηχανικής επανάστασης, εκτός από την οικονομική ανάταση που επέφερε στον κόσμο των επιχειρήσεων, συνέτεινε στη σύσφιξη των ανθρώπινων σχέσεων.

Με αφορμή αυτό το «θαύμα», το Υπεραστικό Κ.Τ.Ε.Λ. του Νομού Φθιώτιδας από το 1950 γράφει την επιτυχημένη ιστορία του, ενώνοντας ανθρώπους και γεφυρώνοντας με την πόλη της Λαμίας ακόμη και τα πιο απομακρυσμένα χωριά της Φθιώτιδας, εκτελώντας μέχρι σήμερα μακρινά δρομολόγια μεταφέροντας ακόμη και τον ελάχιστο αριθμό των 2-3 επιβατών.

Για περισσότερο από μισό αιώνα, με ισχυρό στόλο αποτελούμενο από 131 λεωφορεία, από τα οποία τα 124 ανήκουν σε μετόχους ενώ τα 7 είναι ιδιόκτητα της Κ.Τ.Ε.Λ. Α.Ε., το Υπεραστικό Κ.Τ.Ε.Λ. Ν. Φθιώτιδας στέκεται σταθερά στο πλευρό των κατοίκων όχι μόνο της Λαμίας αλλά και της ευρύτερης περιοχής του Νομού Φθιώτιδας και εξακολουθεί να βελτιώνεται.

Το 2003 μετατράπηκε σε Κ.Τ.Ε.Λ. Φθιώτιδας Α.Ε. βάσει νομοθεσίας. Παρά την αλλαγή της επωνυμίας, το Κ.Τ.Ε.Λ. Φθιώτιδας συνεχίζει να προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες στους ταξιδιώτες της Φθιώτιδας. Στον ιδιαίτερα ενεργό στόλο του προστέθηκαν νέα, υπερσύγχρονα λεωφορεία, που προσφέρουν άνεση στα πολύωρα, μακρινά ταξίδια, ενώ εκσυγχρονίζονται τα ήδη υπάρχοντα για τη διαφύλαξη της ασφάλειας των μετακινήσεων και δημιουργούνται οι κατάλληλες υποδομές, όπως ο νέος υπερσύγχρονος σταθμός του Κ.Τ.Ε.Λ. στη Λαμία.

Ο νέος Σταθμός

Κατά τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του, το Υπεραστικό Κ.Τ.Ε.Λ. Ν. Φθιώτιδας στεγαζόταν και λειτουργούσε σε τρία διαφορετικά σημεία της πόλης, το πρώτο στην οδό Παπακυριαζή, από όπου εξυπηρετούνταν οι ταξιδιώτες προς Αθήνα, Θεσσαλονίκη και αλλού. Τα δρομολόγια που εξυπηρετούσαν την περιοχή της Ανατολικής Φθιώτιδας, από το Αυλάκι και την Αγία Μαρίνα μέχρι τις Ράχες και τη Γλύφα, ξεκινούσαν από το πρακτορείο στην οδό Ροζάκη-Αγγελή, ενώ τα τοπικά δρομολόγια εντός νομού, με προορισμό τα χωριά της Δυτικής Φθιώτιδας (Σπερχειάδα, Μακρακώμη, Παλαιοβράχα κλπ.), είχαν ως αφετηρία τον σταθμό επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως.

Από τις 29 Δεκεμβρίου 2009 το Κ.Τ.Ε.Λ. Ν. Φθιώτιδας έχει μεταφερθεί σε νέες, ενιαίες εγκαταστάσεις με υπερσύγχρονο σταθμό λεωφορείων στην οδό Ταϋγέτου, με αίθουσα αναμονής επιβατών και οργανωμένη αποθήκη δεμάτων.

Πρόκειται για ένα κόσμημα για την πόλη της Λαμίας και έναν από τους καλύτερους σταθμούς λεωφορείων επαρχιακής πόλης, μεγέθους 1.000τ.μ. με 12 διαδρόμους επιβίβασης-αποβίβασης. Εντός του σταθμού διατίθεται αποθήκη ασυνόδευτων δεμάτων, ενώ υπάρχει άνετος χώρος στάθμευσης για τη διενέργεια φορτο-εκφορτώσεων.
Το πρακτικό πλεονεκτήματα του νέου σταθμού είναι πως οι επιβάτες εξυπηρετούνται με άνεση και κυρίως, χωρίς ταλαιπωρία αφού όλα τα δρομολόγια ξεκινούν μέσα από τον σταθμό.

Η καφετέρια, το εστιατόριο και τα καταστήματα που στεγάζονται στο εσωτερικό του σταθμού, ολοκληρώνουν την γκάμα των παρεχόμενων υπηρεσιών για τους επιβάτες και τους επαγγελματίες που τον επισκέπτονται. Τέλος, στο υπόγειο του κτηρίου φιλοξενείται συνεδριακός χώρος χωρητικότητας 150 ατόμων με μικροφωνική εγκατάσταση, ο οποίος εκτός από τη φιλοξενία των γενικών συνελεύσεων των μετόχων του Κ.Τ.Ε.Λ., μπορεί να διατεθεί για την πραγματοποίηση παρουσιάσεων ή άλλων εκδηλώσεων συνεδριακού χαρακτήρα.

Γραφείο Τουρισμού “ΦΘΙΑ Κ.Τ.Ε.Λ.”

Το 2009 ιδρύθηκε το γραφείο γενικού τουρισμού “ΦΘΙΑ Κ.Τ.Ε.Λ.”, ως θυγατρική εταιρεία του Κ.Τ.Ε.Λ. Φθιώτιδας, με σκοπό να προσφέρει ολοκληρωμένες και ποιοτικές λύσεις στους δεκάδες πελάτες που εμπιστεύονται καθημερινά το Κ.Τ.Ε.Λ. Φθιώτιδας για τις μετακινήσεις τους.

Παρά την ομοιότητά του με άλλα γραφεία τουρισμού, η “ΦΘΙΑ Κ.Τ.Ε.Λ.” ξεχώρισε από την αρχή, προσφέροντας ανταγωνιστικά πακέτα ατομικών ή ομαδικών εκδρομών προς αμέτρητους αγαπημένους προορισμούς - εντός και εκτός συνόρων - σε ειδικά διαμορφωμένες τιμές, χωρίς την παραμικρή αλλοίωση των υπηρεσιών του Κ.Τ.Ε.Λ. Φθιώτιδας.

Μάλιστα, για τις ομαδικές σας εκδρομές διαθέτει 3 δικά του λεωφορεία, στις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς και με την εγγύηση της ασφάλειας και της συντήρησης που διαθέτουν όλα τα λεωφορεία του Κ.Τ.Ε.Λ. Φθιώτιδος.

Από τη λίστα των δρομολογίων του “ΦΘΙΑ Κ.Τ.Ε.Λ.” δεν θα μπορούσαν να λείπουν φυσικά, οι γειτονικές Βαλκανικές χώρες, οι οποίες μέσω του διευρυμένου δικτύου δρομολογίων του Κ.Τ.Ε.Λ. Φθιώτιδας, συνδέονται δυναμικά με την περιοχή της Φθιώτιδας με καθημερινές και εβδομαδιαίες αναχωρήσεις για Σόφια και Τίρανα.

Πέρα από τα συνηθισμένα, το “ΦΘΙΑ Κ.Τ.Ε.Λ.” σας δίνει τη δυνατότητα να ταξιδέψετε παντού με όποιον τρόπο επιθυμείτε, κάνοντας τη διαδικασία... «παιχνιδάκι». Εκτός από την έκδοση εισιτηρίων του Κ.Τ.Ε.Λ. Φθιώτιδας, Ηρακλείου-Λασιθίου και Χανίων-Ρεθύμνου, το πρακτορείο διαθέτει και σας ενημερώνει για αεροπορικές πτήσεις εσωτερικού-εξωτερικού και δρομολόγια πλοίων, με δυνατότητα κράτησης και έκδοσης αεροπορικών και ακτοπλοϊκών εισιτηρίων καλώντας στο 22310 22722 ή με μια επίσκεψη στα γραφεία του, Δροσοπούλου 7 στο κέντρο της Λαμίας.

Ταυτόχρονα, το “ΦΘΙΑ Κ.Τ.Ε.Λ.” έρχεται ακόμη πιο κοντά σας, αναλαμβάνοντας να οργανώσει την επόμενη εκδρομή σας, βρίσκοντας για εσάς το ιδανικό κατάλυμα ή ξενοδοχείο, σύμφωνα πάντα με τις δικές σας ανάγκες.

Μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του πρακτορείου www.fthiaktel.gr μπορείτε να ενημερωθείτε άμεσα για τις δυνατότητες που σας προσφέρει η “ΦΘΙΑ Κ.Τ.Ε.Λ.”, ενώ μπορείτε να στέλνετε τα ερωτήματα σας και ηλεκτρονικά στο info@fthiaktel.gr.

 

 

Φωτογραφίες

    

Αθλητικά

randomness