Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

25.535 ανθρωποι εχουν περάσει την πόρτα του Κέντρου Υγείας των Καμένων Βούρλων απο την ημέρα που ξεκίνησε να λειτουργεί !

Το Κέντρο Υγείας των Καμένων Βούρλων στον ενάμιση χρόνο λειτουργίας του εχει σώσει ανθρώπινες ζωές . Αυτή την πραγματικότητα ανέδειξαν σήμερα ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας -Στερεάς Φώτης Σερέτης και ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων Γιάννης Συκιώτης , δίνοντας στη δημοσιότητα στοιχεία για τις πολύτιμες υπηρεσίες που πρόσφερε η μονάδα υγείας αστικού τύπου στους κατοίκους της περιοχής .

 Στους δεκαπέντε μήνες λειτουργίας του Κέντρου Υγείας των Καμένων Βούρλων  , εχουν περάσει την πόρτα του 25.535 ανθρωποι .  Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της 5ης ΥΠΕ μέχρι σήμερα  εχουν πραγματοποιηθεί 14.172 επισκέψεις στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών , οπως επίσης εχουν αντιμετωπιστεί 11.363 επείγοντα περιστατικά .

''Εχει δημιουργηθεί ενα κλίμα ασφάλεια στους κατοίκους της περιοχής , κάτι που δεν υπήρχε παλιά και ιδιαίτερα σε μια περιοχή τουριστικά ανεπτυγμένη '' δήλωσε στη σημερινή συνέντευξη τύπου ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης . ''Σκεφθείτε μόνο ολοι αυτοί οι ανθρωποι που δέχτηκαν τις υπηρεσίες του Κέντρου Υγείας που θα πήγαιναν, αν δεν υπήρχε το Κέντρο Υγείας  '' ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σερέτης .

Σύμφωνα με τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας ''το Κέντρο Υγείας λειτουργεί  σαν πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας καθότι εχουμε αναπτύξει πλήρη ηλεκτρονικό ιατρικό φάκελο . Ηδη εχουμε προκηρύξει και είμαστε στη διαδικασία της αξιολόγησης των υποψηφίων για την πρόσληψη ιατρικού προσωπικού , ενός παιδιάτρου και ενός παθολόγου'', ενω ανέφερε οτι σταδιακά το Κέντρο Υγείας θα ενισχυθεί με μόνιμο προσωπικό  .

Επιχειρώντας εναν μίνι απολογισμό απο τη μέχρι σήμερα λειτουργία του ο κ. Σερέτης υπογράμμισε οτι  ''το Κέντρο Υγείας , ηρθε  να παίξει ενα σημαντικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου , οσον αφορά την αντιμετώπιση εκτακτων περιστατικών καθώς λειτουργεί επι εικοσιτετραώρου βάσεως σταθμός ΕΚΑΒ  και το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών που και αυτό λειτουργεί ολο το 24ωρο . Παράλληλα εχουμε λειτουργία τακτικών ιατρείων καθώς και προγράμματος πρόληψης κατα του καρκίνου του μαστού . Εχουμε τη συνεργασία διακεκριμένου ακτινολόγου για τη διάγνωση του προβλήματος καθώς και τη λειτουργία ενός σύγχρονου υπερηχογράφου πολλαπλών χρήσεων . Σταδιακά θα ενισχύσουμε με μόνιμο προσωπικό το Κέντρο Υγείας . Ολο αυτό το πρόγραμμα θα το αναπτύξουμε και θα το εξελίξουμε και γι'αυτό εχουμε συνεργασία με το Νοσοκομείο Λαμίας και εχουμε επισκέψεις γιατρών οπως γυναικολόγο και ογκολόγο . Σιγά-σιγά θα πρέπει να ενισχύουμε την πρωτοβάθμια φροντίγα υγείας για να προλαβαίνουμε καταστάσεις'' .

Σύμφωνα με τον κ. Σερέτη το Κέντρο Υγείας εχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα  22.605 εμβολιασμούς , παράλληλα με τις κινητές μονάδες  εμβολιασμού . ''Κάνουμε οτι είναι δυνατόν για να πείσουμε τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν προκειμένου να θωρακίσουμε την περιοχή εναντι της πανδημίας'' σημείωσε ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ  . 

Την ικανοποιησή του για την πολύ καλή λειτουργία του Κέντρου Υγείας εξέφρασε και ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων Γιάννης Συκιώτης , τονίζοντας οτι αυτόν τον ενάμιση χρόνο εχουν σωθεί ανθρώπινες ζωές και αυτό αποτυπώνεται στα στατιστικά στοιχεία που λένε την αλήθεια .  Στάθηκε ιδιαίτερα στη λειτουργία του Τμήματος Μαστογραφίας για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού , σημειώνοντας οτι είναι το πρώτο Κέντρο Υγείας στην Ελλάδα που γίνονται αυτού του τύπου οι μαστογραφίες με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό . ''Αποδεικνύεται στην πράξη πόσο χρήσιμη είναι τελικά η λειτοργία μιας μονάδας υγείας αστικού τύπου να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στους πολίτες'' τόνισε ο κ. Συκιώτης  . 

Ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Δημήτρης Δημητρέλος , τόνισε οτι ''προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο αν και ξεκινήσαμε σε πολύ δύσκολες συνθήκες τη λειτουργία του'' . Αναφερόμενος στο Τμήμα Μαστογραφίας για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού , είπε οτι είναι ενα πρόγραμμα που  στηρίζει ιδιαίτερα τις ανασφάλιστες γυναίκες που δεν εχουν την οικονομική δυνατότητα να απευθυνθούν σε ιδιωτικά κέντρα για να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις .

Σύμφωνα με τον κ. Δημητρέλο ''υπάρχει προοπτική ανάπτυξης σημαντική για το Κέντρο Υγείας και θα συμβάλλουμε τα μέγιστα , πάντα με την αμέριστη βοήθεια και συμπαράσταση του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Σερέτη και του Δημάρχου Καμένων Βούρλων κ. Συκιώτη για να εξελίξουμε το Κέντρο Υγείας ''.  

Φωτογραφίες

    

 

Απόψεις

“Υποχρεωτική” στάση στα Καμένα Βούρλα !@ Δεν μπήκε μόνο με το δεξί αλλά και πολύ ορεξάτος στο Δημαρχείο Καμένων Βούρλων ο νέος Δήμαρχος Ηλίας Κυρμανίδης. Έτσι όπως πάει...
randomness