Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Έγκλημα στη Φολέγανδρο: Σήμερα η απολογία του 30χρονου

Απολογείται σήμερα στον ανακριτή ο 30χρονος που ομολόγησε ότι νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής σκότωσε στη Φολέγανδρο την 26χρονη Γαρυφαλλιά Ψαράκου, με την οποία διατηρούσε ερωτικό δεσμό. Στην απολογία του ενώπιον των αστυνομικών είχε ομολογήσει ότι κατά τη διάρκεια διαπληκτισμού έσπρωξε την 26χρονη κοπέλα σε απόκρημνο σημείο του νησιού, με αποτέλεσμα αυτή να πέσει στη θάλασσα και να καταλήξει συνεπεία πνιγμού.

Σύμφωνα, πάντως, με την ιατροδικαστική εξέταση που πραγματοποιήθηκε από τον ιατροδικαστή Ηλία Μπογιόκα, η σορός της άτυχης κοπέλας, πλην των κακώσεων που πιθανότατα προκλήθηκαν κατά την πτώση στα βράχια, έχει και άλλες που χρίζουν περαιτέρω έρευνας. Ζήτησε επιπλέον φωτογραφικό υλικό από το σημείο του φονικού, καθώς η κοπέλα έφερε μώλωπα στο πρόσωπο, εύρημα που δημιουργεί υπόνοιες ότι ο 30χρονος την κτύπησε πριν τη σκοτώσει.

Ο κατηγορούμενος είπε στην απολογία του ότι ο διαπληκτισμός που οδήγησε στη δολοφονία ξεκίνησε για ασήμαντη αφορμή και συγκεκριμένα επειδή πήραν λάθος δρόμο προς την περιοχή της Λυγαριάς. Ισχυρίσθηκε ακόμη ότι η άτυχη κοπέλα τον «μείωνε», γεγονός που του είχε προκαλέσει εκνευρισμό.

Η 26χρονη κηδεύθηκε χθες στο Βέλο Κορινθίας, από όπου καταγόταν. Συγγενείς και φίλοι κρατούσαν έξω από την εκκλησία πανό με το σύνθημα «Όχι άλλη Γαρυφαλλιά».

Τι λέει ο συνήγορος του 30χρονου δράστη

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 30χρονου, Γιάννης Βλάχος μιλώντας στο naxostimes.gr εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια της άτυχης Γαρυφαλλιάς τόσο από τον ίδιο όσο και από την οικογένεια του δράστη.

«Θερμότατα και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια της άμοιρης Γαρυφαλλιάς από εμένα προσωπικά αλλά κυρίως από την οικογένεια του κατηγορούμενου, η οποία είναι κυριολεκτικώς συντετριμμένη και μου έδωσαν εντολή να συνδράμω στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Μιας υπόθεσης τραγικής, με πολύ έντονα προσωπικά στοιχεία και με ψυχοπαθολογικό υπόβαθρο. Η αλήθεια είναι κάθαρση για τον δράστη και δικαίωση για τη μνήμη του θύματος» είπε ο συνήγορος του 30χρονου.

ΠΗΓΗ 15MINUTES