Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Το έργο Ανοικτού Εμπορίου «Τριάγωνον» Λαμίας επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Θύμιος Καραίσκος

 

Επίσκεψη στο έργο που αφορά στην αναβάθμιση δημοσίου χώρου Ανοικτού Εμπορίου «Τριάγωνον Λαμίας», που  εκτελείται στο κέντρο της πόλης, πραγματοποίησε σήμερα, ο Δήμαρχος Λαμιέων με τον Αντιδήμαρχο Παναγιώτη Φώσκολο και τον  εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Ρίζο, όπου  είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για το έργο και να παρακολουθήσουν την πρόοδο των εργασιών του.

Το εν λόγω έργο μελετήθηκε και υποβλήθηκε για χρηματοδότηση τέλος του έτους 2018, εντάχθηκε στο  πρόγραμμα  ΕΠΑνεκ / ΕΣΠΑ 2014-2020 τέλος Ιουνίου 2019,  δημοπρατήθηκε τον Ιούλιο του 2020, η δε σύμβαση υπογράφτηκε 16/04/2021.

Αφορά την αναβάθμιση του δημόσιου χώρου της περιοχής του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου με την ονομασία «Τριάγωνον» της Λαμίας και ιδιαίτερα των πεζοδρόμων Συγγρού, Θεμιστοκλέους, Τζαβέλα και Καλύβα Μπακογιάννη (τμήμα από Ροζάκη Αγγελή έως Τζαβέλα), Βύρωνος (τμήμα από οδ. Καραγιαννοπούλου έως Ροζάκη Αγγελή) καθώς επίσης και του κενοταφείου του Αθανασίου Διάκου επί του πεζοδρόμου  Καλύβας Μπακογιάννη (τμήμα από Ροζάκη Αγγελή έως Πλ. Λαού).

Η εργολαβία αποτελεί τμήμα μιας συνολικότερης παρέμβασης, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Φθιώτιδας, για την αναβάθμιση και εξοπλισμό  του κέντρου της Πόλης με «έξυπνα» συστήματα και την ανάδειξη μιας ενιαίας φυσιογνωμίας στην περιοχή.

Σύμφωνα και με το  εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα του έργου η ολοκλήρωσή των εργασιών  προβλέπεται για την 16.09.2021.

Οι εργασίες αποξηλώσεων και εκσκαφών (χωματουργικά) θα εκτελεσθούν εντός των μηνών Μαΐου και Ιουνίου ενώ τους ίδιους μήνες θα γίνεται και η σκυροδέτηση των τμημάτων που αποξηλώθηκαν (σκυροδέματα βάσης) αφού ολοκληρωθούν και οι απαραίτητες υπόγειες ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις.

Κατά τους μήνες Ιούνιο Αύγουστο και Σεπτέμβριο θα εκτελούνται εργασίες επιστρώσεων και λοιπών ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών για την ολοκλήρωση του έργου.

Ο ανάδοχος, μετά από συνεννόηση με την επίβλεψη, ξεκίνησε τις εργασίες αποξηλώσεων τμηματικά ώστε να προκληθεί η λιγότερη δυνατή όχληση στα καταστήματα του κέντρου – της εν λόγω περιοχής.

Έτσι σήμερα πραγματοποιείται η πρώτη φάση αποξηλώσεων εκσκαφών επί της οδού Θεμιστοκλέους, στην συνέχεια ακολουθεί το υπόλοιπο τμήμα έως την οδό Ρήγα Φεραίου (Traffic Shop) και το αντίστοιχο Θεμιστοκλέους – Ρ. Φεραίου (οδός Συγγρού).

Οι εργασίες αποξηλώσεων, ενδιάμεσες συμπληρωματικές εργασίες (υποδομές)  έως και την σκυροδέτηση, υπολογίζεται πως θα έχουν διάρκεια 15 ημερολογιακών ημερών ήτοι έως την 07.06.2021.

Φωτογραφίες

    

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων