Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ετοιμο για δημοπράτηση το τμήμα απο παράκαμψη Μακρακώμης εως τη Σήραγγα Τυμφρηστού

Την ωρίμανση και επικείμενη δημοπράτηση με το σύστημα της μελετοκατασκευής από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε σύντομο χρόνο, του πλέον κρίσιμου τμήματος της Ε.Ο. Λαμίας – Καρπενησίου, από τέλος παράκαμψης Μακρακώμης (και όχι από το Νεοχωράκι, όπως ήταν η αρχική πρόβλεψη!), έως τη σήραγγα Τυμφρηστού , ανακοίνωσε στην συνεδρίαση της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός .

Πρόκειται για έργο που αλλάζει όλα τα δεδομένα στον τρόπο αλλά και στην ασφάλεια των μετακινήσεων μεταξύ Λαμίας και Καρπενησίου που παραμένει ημιτελές για δεκαετίες  και αποτελεί θεμελιώδη προτεραιότητα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Αξίζει να σημειώσουμε οτι η μελέτη που αφορά στο έργο του δρόμου Λαμίας-Καρπενησίου και είχε  ως αντικείμενο την κατασκευή του άξονα «Σταυρός – Αν. Σήραγγα Τυμφρηστού» και «Νεοχωράκι – Αν. Σήραγγα Τυμφρηστού» είχε προκηρυχθεί απο το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων τον Αύγουστο του 2016 , το εργο ομως δεν προχώρησε και εξι χρόνια αργότερα το υπουργείο αναγκάστηκε να ακυρώσει τις διαδικασίες και να προκηρύξει νέα μελέτη .

 

 

 

Στη συνεδρίαση της ΠΕΔ που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Αγράφων  παρευρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας  Φάνης Σπανός, η Αντιπεριφερειάχης  Ευρυτανίας  Κατερίνα Καλατζή,  Δήμαρχοι , δημοτικοί σύμβουλοι και  τοπικοί πρόεδροι .
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Η διοργάνωση αυτή γίνεται για πρώτη φορά στα Άγραφα στη γενικότερη φιλοσοφία της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας να πηγαίνει σε όλους τους Δήμους της για να έχει μια απευθείας επαφή και ενημέρωση για τα ζητήματα που απασχολούν κάθε Δήμο αλλά και τους ίδιους τους πολίτες.

 

Ο Δήμαρχος Αγράφων  Αλέξης Καρδαμπίκης αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της ΠΕΔ  Νίκο Σουλιώτη, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ για την πρωτοβουλία τους να συνεδριάσουν στο Δήμο Αγράφων, αναφέρθηκε στα σημαντικότερα προβλήματα που απασχολούν το Δήμο και παρουσίασε το αναπτυξιακό μοντέλο που ακολουθήθηκε τα 3 χρόνια θητείας της νέας Δημοτικής Αρχής.

 

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε: στην Ιστορία των Αγράφων, το Φυσικό Περιβάλλον, τα Θρησκευτικά Μνημεία και παρουσίασε έργα και δράσεις της νέας Δημοτικής Αρχής , ενω παρουσιάζοντας τα προβλήματα του Δήμου επεσήμανε οτι το  άθλιο οδικό δίκτυο ειδικά προς τη Θεσσαλία,  αποτελεί τον πρώτιστο ανασταλτικό παράγοντα για την περαιτέρω αναπτυξη του τόπου.  Αναφέρθηκε επίσης στην υποστελέχωση των Δομών Υγείας αλλά και των Υπηρεσιών του Δήμου, ζήτησε τη στήριξη της κτηνοτροφίας που βρίσκεται σε αδιέξοδο και ανέφερε την υποβολή φακέλου υλοποίησης τη δέσμευσης του Πρωθυπουργού για την πρώτη Ολοκληρωμένη Χωρική Παρέμβαση Αγράφων που αλλάζει θετικά τα μέχρι τώρα δεδομένα.

 

 

 

Ο Δήμος Αγράφων απένειμε τιμητικές πλακέτες στους καταγόμενους απο το Δήμο Αγράφων τον Δήμαρχο Καρπενησίου και Πρόεδρο της ΠΕΔ κ. Νίκο Σουλιώτη και τον Δήμαρχο Αλιάρτου κ. Γιώργο Ντασιώτη .

 

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας αποδέχθηκε την πρόταση του Δημάρχου Αγράφων για συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στο Δήμο Αγράφων.

 

    

 

Απόψεις