Γιάννης Πανούσης: Να αφουγκραστούμε τις αγωνίες των πολιτών -Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπέγραψε σύμφωνο συνεργασίας με τον Δήμαρχο Λαμιέων για θέματα μετανάστευσης
Γράφει ο Χρήστος Αλεξανδρής
Ηρθαμε για να αφουγκραστούμε την τοπική κοινωνία και τις αγωνίες του πολίτη δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, στη συνάντηση που είχε σήμερα στη Λαμία με τους τοπικούς φορείς.
Στα πλαίσια ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου ο υπουργός αναφέρθηκε στην κρίσιμη διαπραγμάτευση που κάνει η ελληνική κυβέρνηση με τους δανειστές και ευρωπαίους εταίρους λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η χώρα πολεμάει με αξιοπρέπεια και σχέδιο να βρεί την ισορροπία της μέσα στο ευρωπαικό γίγνεσθαι και αισιοδοξούμε οτι θα τα καταφέρουμε».
Αναλύοντας την αντεγκληματική πολιτική του υπουργείου Δημόσιας Τάξης ο κ. Πανούσης τόνισε οτι ο ρόλος της Αστυνομίας είναι η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας μέσα από μια φιλική σχέση με τους πολίτες. Με την προγραμματική σύμβαση που υπογράψαμε με το Δήμο Λαμιέων κάνουμε την αρχή μιας νέας αντίληψης για την ασφάλεια των πολιτών υπογράμμισε ο υπουργός ενώ θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα σε όσους ζητούν απο την Αστυνομία τη λήψη σκληρών κατασταλτικών μέτρων τόνισε ότι κάνουν λάθος όσοι πιστεύουν πως η κατάχρηση της νόμιμης βίας είναι άσκηση εξουσίας.
Παρουσία του Αρχηγού της Αστυνομίας, βουλευτών, εκπροσώπων φορέων, στρατιωτικών μονάδων και Σωμάτων Ασφαλείας μίλησε για ενα μοντέλο ειρηνικής συμβίωσης των πολιτών σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα την κοινωνία της Θράκης οπου συνυπάρχουν μαζί πολλές ταυτότητες και μειονότητες. Στα πλαίσια της σημερινής επίσκεψης στη Λαμία ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη συναντήθηκε και με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Θανάση Μακρυγιάννη οπου συζητήθηκε το θέμα του Δικαστικού Μεγάρου.