Χρήστος Σταικούρας : ''Ο Γοργοπόταμος πρέπει να προστατευθεί, Όχι στην αδειοδότηση του Μικρού Υδροηλεκτρικού Έργου ''
Κάθετα αντίθετος με την περιβαλλοντική αδειοδότηση του Μικρού Υδροηλεκτρικού Έργου στον Γοργοπόταμο ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας.
Η τοποθέτηση του Χρήστου Σταϊκούρα
Με αφορμή τη διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης του Μικρού Υδροηλεκτρικού Έργου στον Γοργοπόταμο, ο κ. Σταικούρας εκφράζει την αντίθεσή του στην υλοποίησή του εργου στη συγκεκριμένη χωροθέτηση.
''Η ομόφωνη αρνητική γνωμοδότηση του Δήμου και της Δ.Ε.Υ.Α. Λαμίας αναδεικνύει κρίσιμα ζητήματα για την ασφάλεια της υδροδότησης της Λαμίας, την προστασία των υποδομών και τη συνολική περιβαλλοντική και λειτουργική ασυμβατότητα του έργου'' επισημαίνει .
''Ως Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών είχα δώσει εντολή για τη διενέργεια αυτοψίας στις υποδομές του Υδραγωγείου Γοργοποτάμου και την καταγραφή των υφιστάμενων βλαβών και διαβρώσεων. Τα ευρήματα ανέδειξαν την ευαισθησία της περιοχής και την ανάγκη αυστηρής προστασίας της. Για το λόγο αυτό οφείλουμε να διασφαλίσουμε την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, των υδάτινων πόρων και της απρόσκοπτης υδροδότησης της περιοχής.
Η ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αποτελεί εθνική προτεραιότητα, οφείλει όμως να υλοποιείται με πλήρη επιστημονική τεκμηρίωση, σεβασμό στο δημόσιο συμφέρον και απόλυτη διασφάλιση της ασφάλειας των κρίσιμων υποδομών.
Στην προκειμένη περίπτωση, τα διαθέσιμα στοιχεία δεν τεκμηριώνουν την έκδοση Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για το συγκεκριμένο έργο.''



Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

