Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

   

Κοινή πρόταση των 5 βουλευτών της Φθιώτιδας για την αξιοποίηση των Ιαματικών Πηγών των Καμένων Βούρλων

 

Την αξιοποίηση των Ιαματικών πηγών των Καμένων Βούρλων που ανήκουν στο ΤΑΙΠΕΔ , εχουν ζητήσει οι βουλευτές της Φθιώτιδας , καταθέτοντας ουσιαστικά κοινή πρόταση .

Η κοινή παρέμβαση των πέντε  Βουλευτών της  Φθιώτιδας και του Δημάρχου των Καμένων Βούρλων Γιάννη Συκιώτη αποσκοπεί  την συλλογική διεκδίκηση της βελτίωσης των σχεδιασμών και της επιτάχυνσης των αναγκαίων διαδικασιών για την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών της περιοχής.  Το θέμα της αξιοποίησης των Ιαματικών πηγών συζητήθηκε και στην συνάντηση του  Βουλευτή Φθιώτιδας και Αναπληρωτή Τομεάρχη Ανάπτυξης και  Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννη Σαρακιώτη με το Δήμαρχο Καμένων Βούρλων  Γιάννη Συκιώτη, Αντιδημάρχους και συνεργάτες του Δήμου. Στη συζήτηση για το θέμα, διαπιστώθηκε η χρονίζουσα κωλυσιεργία του ΤΑΙΠΕΔ καθώς και οι αποτρεπτικοί σχεδιασμοί για την έκφραση επενδυτικού ενδιαφέροντος, βάσει και των στοιχείων που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας.

''Τα αναπτυξιακά προτάγματα της Φθιώτιδας οφείλουν να υπερβαίνουν τις επιμέρους διαφορετικές προσεγγίσεις σε ζητήματα ευρύτερου πολιτικού ενδιαφέροντος'' δηλώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σαρακιώτης , θέτοντας  στη διάθεση των εμπλεκομένων θεσμικών φορέων τις δυνάμεις του για την άσκηση συντεταγμένης πίεσης προς το ΤΑΙΠΕΔ , οπως σημειώνει , για την προώθηση ενός εγχειρήματος που μπορεί να αλλάξει την εικόνα των Καμένων Βούρλων αλλά και ολόκληρου του Νομού Φθιώτιδας.

Στη σύσκεψη στο Δημαρχείο Καμένων Βούρλων  συζητήθηκαν και άλλα επιμέρους ζητήματα, με ιδιαίτερη σημασία για την περιοχή, όπως τα θέματα των καθυστερήσεων που παρατηρούνται στα εργα  στο παραλιακό μέτωπο του Αγίου Κωνσταντίνου, στον ανατολικό κόμβο των Καμένων Βούρλων και των αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων στην περιοχή. Ο κ. Σαρακιώτης τόνισε την  αναγκαιότητας υποστήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων αξιοποιώντας τις δυνατότητες του προϋπολογισμού του Δήμου, με τη Δημοτική Αρχή να αναμένεται να προβεί σε άμεσες ενέργειες.

Νωρίτερα, ο Βουλευτής Φθιώτιδας πραγματοποίησε επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Καμένων Βούρλων, όπου και ενημερώθηκε αναλυτικά από το Διευθυντή της πρωτοβάθμιας δομής, κ. Δημητρέλλο για την εξέλιξη των εμβολιασμών, καθώς το  Κέντρο Υγείας είναι το μόνο μέχρι σήμερα στη Φθιώτιδα, που συμμετέχει στο εμβολιαστικό πρόγραμμα.

    

randomness