Κρούσμα ευλογιάς σε κοπάδι στην Ανθήλη του Δήμου Λαμιέων
Νέο κρούσμα ευλογιάς των αιγοπροβάτων εμφανίστηκε στη Φθιώτιδα το μεσημέρι της Τετάρτης (12/11) και συγκεκριμένα σε Τοπική Κοινότητα του Δήμου Λαμιέων.
Η ζωονόσος, εντοπίστηκε σε κοπάδι 100 περίπου προβάτων στην Ανθήλη κι αμέσως σήμανε συναγερμός στις αρμόδιες Υγειονομικές Αρχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, οι οποίες κινητοποιηθήκαν άμεσα και προχώρησαν στην εφαρμογή των πρωτοκόλλων που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις.
Πάρθηκαν ήδη δείγματα από όλα τα κοπάδια της περιοχής, ενώ τα 100 περίπου ζώα της μονάδας, όπου εντοπίστηκε το κρούσμα, θα πάνε προς σφαγή το πρωί της Πέμπτης (13/11), όπως επιβεβαίωσε και ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Αλιευτικής Πολιτικής Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Αποστολόπουλος, σε επικοινωνία του με τον “Λ.Τ.”.
Αυτό, είναι το τρίτο, συνολικά, κρούσμα που εμφανίζεται σε ποιμνιοστάσιο της Φθιώτιδας μετά από εκείνα που είχαν εντοπιστεί τον Οκτώβριο στην Ανατολική Φθιώτιδα και παραμένουν σε ισχύ μέχρι 15/12/2025 τα μέτρα με τις ζώνες προστασίας που έχουν ανακοινωθεί και οι απαγορεύσεις μετακίνησης.



Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

