Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Μεγάλη κόντρα ξέσπασε στο Λιμάνι της Στυλίδας για την αποκομιδή των απορριμμάτων

Μεγάλη κόντρα ξέσπασε στο Λιμάνι της Στυλίδας ανάμεσα στη Δημοτική Αρχή και το Λιμενικό Ταμείο για την αποκομιδή των απορριμμάτων . Ο δήμος Στυλίδας κατηγορεί το Λιμενικό Ταμείο για την  ανεπίτρεπτη εικόνα του λιμανιού της Στυλίδας, υποστηρίζοντας οτι  φέρει την αποκλειστική ευθύνη για την καθαριότητα του χώρου .
''Η πραγματικότητα εκθέτει για μία ακόμη φορά τη Δημοτική Αρχή Στυλίδας, έναντι των ισχυρισμών που προβάλλει κατά καιρούς για το Λιμενικό Ταμείο'' απαντά  Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ευάγγελος Μπλούνας , δημοσιοποιώντας και τα εγγραφα της αλληλογραφίας του Λιμενικού Ταμείου με το Δήμο Στυλίδας  .

 

Με δελτίο τύπου ο Δήμος Στυλίδας , τονίζει οτι ''η εικόνα του λιμανιού που  βρίσκεται ακριβώς στην είσοδο του κέντρου του Δήμου  στη Στυλίδα και λόγω της θέσης του δίπλα στην Νέα Εθνική οδό ,αποτελεί δυσφήμιση για το Δήμο μας και βλάπτει σοβαρά τα συμφέροντα των δημοτών μας''.
Στο δελτίο τύπου διευκρινίζεται ότι ''η Δημοτική Αρχή κατόπιν αιτήματος του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου (Φεβρουάριος 2021) ανταποκρίθηκε άμεσα και απέστειλε με έγγραφο (Μάρτιος 2021) το κόστος της αποκομιδής στο οποίο υπολογίστηκε μόνο η πάγια εισφορά στο ΦΟΔΣΑ (Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων) για τον υπολογιζόμενο όγκο απορριμμάτων, ώστε να μην επιβαρύνονται οι δημότες με την υποχρέωση του Λιμενικού Ταμείου, το οποίο άλλωστε εισπράττει λιμενικά τέλη. Στο έγγραφο τονίζεται σαφώς ότι κόστη όπως καύσιμα, συντήρηση, εργατοώρες και πλύσιμο κάδων θα τις αναλάμβανε ο Δήμος χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση''. 
Ο Δήμος Στυλίδας εγκαλεί τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου οτι ''τήρησε σιγή ιχθύος με αποτέλεσμα να μην υπογραφεί η σχετική προγραμματική σύμβαση''.
Σήμερα , σύμφωνα με το Δήμο Στυλίδας , ''η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και οι πολίτες της Στυλίδας είναι αγανακτισμένοι, δηλώνουμε ότι ο Δήμος είναι και εδώ παρών για να συνδράμει στην εξεύρεση λύσης πάντα όμως με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών. Εφόσον το Λιμενικό Ταμείο θεωρεί ότι το ποσό που ζητήθηκε εκ μέρους του Δήμου μας για την παροχή υπηρεσιών είναι δυσανάλογο με τις υπηρεσίες που προσφέρει, μπορεί να απευθυνθεί σε οποιονδήποτε άλλο φορέα ιδιωτικό ή δημόσιο.
Το Λιμενικό Ταμείο οφείλει να διατηρεί σε κάθε περίπτωση καθαρούς τους χώρους όχι μόνον του Λιμένα της Στυλίδας, αλλά επίσης της Αγίας Μαρίνας, της Γλύφας, του Αχλαδίου και εφόσον περάσει στην δική του αρμοδιότητα κάθε άλλο ορφανό λιμάνι του Δήμου Στυλίδας''.
Αμεση ηταν η απάντηση του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Ευάγγελου Μπλούνα  , ο οποίος προς αποκατάσταση της αλήθειας υποχρεώνεται να δημοσιοποιήσει δημόσια εγγραφα .

Οπως προκύπτει απο τα εγγραφα αυτά :

 

  1. Στις 19.5.2020 το Λιμενικό Ταμείο Φθιώτιδας αποστέλλει έγγραφο στο Δήμο Στυλίδας, με αναφερόμενο σκοπό την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Λιμενικού Ταμείου και Δήμου και ζητούνται ενέργειες από τον Δήμο Στυλίδας.

''Σε αυτό το έγγραφο ο Δήμος Στυλίδας, αφού το μελέτησε, επέλεξε να μην απαντήσει, για τους λόγους που μόνο η Δημοτική Αρχή γνωρίζει. Για να αντιληφθούμε το ποιος τήρησε «σιγή ιχθύος»'' τονίζει ο κ. Μπλούνας .

  1. Στις 19.2.2021, 8 μήνες (!) αργότερα δηλαδή, ο Δήμος Στυλίδας αποστέλλει έγγραφο με το οποίο, μεταξύ άλλων, αιτείται να τους γνωρίσουμε τον αριθμό των κάδων αποκομιδής, προκειμένου να υπολογιστεί το σχετικό κόστος.

Στις 24.2.2021 (μέσα σε μόλις 5 μέρες δηλαδή) το Λιμενικό Ταμείο Φθιώτιδας ανταποκρίνεται και διαβιβάζει σχετική απάντηση.

  1. Στις 17.3.2021 ο Δήμος Στυλίδας, μας ενημερώνει πως για την αποκομιδή των κάδων αιτείται το ποσό των 38.831,52 ευρώ ετησίως, χωρίς να συνυπολογίζονται καύσιμα, συντήρηση οχημάτων, εργατοώρες, πλύσιμο κάδων!

Ο Δήμος Στυλίδας στο χθεσινό Δελτίο Τύπου αναφέρει πως στο εν λόγω έγγραφο«τονίζεται σαφώς πως καύσιμα, συντήρηση, εργατοώρες και πλύσιμο κάδων θα τις αναλάμβανε ο Δήμος χωρίς επιβάρυνση».

Όμως, τέτοια αναφορά στο έγγραφο, που άλλωστε φέρει την υπογραφή της Δημάρχου, δεν υπάρχει πουθενά!

Προς απόδειξη, δημοσιοποιούμετο έγγραφο (συνημμένο 1).

''Η πραγματικότητα εκθέτει για μία ακόμη φορά τη Δημοτική Αρχή Στυλίδας, έναντι των ισχυρισμών που προβάλλει κατά καιρούς για το Λιμενικό Ταμείο'' υποστηρίζει ο κ. Μπλούνας και καταλήγει λέγοντας οτι ''το Λιμενικό Ταμείο Φθιώτιδας παραμένει στη διάθεση κάθε Φορέα, κάθε Αρχής, αλλά και κάθε πολίτη, που επιθυμεί τη συνεργασία, με στόχο την ασφαλή λειτουργία και ανάπτυξη των Λιμένων της Φθιώτιδας''.

 

 

 

 

    

randomness