Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Μια συγνώμη θεραπεύει τα πάντα ;

 

 
 Δεν είχα σκεφτεί οτι μια συγνώμη μπορεί να λειτουργήσει ως ''φάρμακο'' δια πάσαν νόσον . Φαίνεται ομως οτι ισχύει . Για παράδειγμα η συγνώμη που ζήτησε ο πρωθυπουργός απο τον ελληνικό λαό για το μπάχαλο στην Αθήνα και την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι εγκλωβισμένοι στα χιόνια πολίτες , καλύπτει τις ευθύνες ολων των πολιτικών προισταμένων και των υπηρεσιακών παραγόντων της Πολιτικής Προστασίας , ανθρώπων δηλαδή που ηταν αρμόδιοι για να κάνουν μια δουλειά και δυστυχώς δεν τα κατάφεραν . Ηττήθηκαν κατα κράτος απο το χιονιά . Ομως κανένα πρόβλημα . Για ολους αυτούς που λειτούργησαν πλημμελώς , δεν σχεδίασαν σωστά , πήραν λάθος αποφάσεις και εδωσαν καταστροφικές εντολές οπως για παράδειγμα να μην απαγορευτεί η διέλευση των φορτηγών απο την Αττική οδό , την ευθύνη την ανέλαβε εξ ολοκλήρου ο πρωθυπουργός . Επομένως ολα καλά και προχωράμε παρακάτω . Ετσι ολοι αυτοί οι ''σχεδιαστές '' της Πολιτικής Προστασίας , που εκαναν συνεχείς συσκέψεις επι ημέρες πριν την ελευση της κακοκαιρίας και οι οποίοι  διαβεβαίωναν τους πολίτες , αλλά και τον ιδιο τον πρωθυπουργό οτι είναι προετοιμασμένοι και οργανωμένοι για να αντιμετωπίσουν το χιονιά , παραμένουν στη θέση τους . 
Περιμένοντας προφανώς την επόμενη κακοκαιρία για να ξανακάνουν τα ιδια λάθη , εχοντας τη σιγουριά της πολιτικής κάλυψης απο τον πρωθυπουργό . Μέχρι τότε θα παίρνουν κανονικά τους μισθούς τους , θα διατηρήσουν τα προνομιά τους , τις φιλικές τους σχέσεις  με την εξουσία , χωρίς καμία ευθύνη και καμία επίπτωση για τα οποια λάθη διαπράττουν  . Ομως , αν  για ολους αυτούς τους ανευθυνουπεύθυνους δεν υπάρχει καμία επίπτωση για το μπάχαλο που προκλήθηκε σε μια πράγματι δύσκολη στιγμή και αν χρειάζεται η επέμβαση του Στρατού για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και να προστατευτούν οι ανθρωποι , για ποιό λόγο πληρώνονται απο τους ελληνες φορολογούμενους ολοι αυτοί ; Αλλά αφου για τον πρωθυπουργό δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα , ολα καλά κι ανθηρά  . Αλίμονο στους δυστυχείς πολίτες που εχουν εναποθέσει την ασφαλειά τους σε ολους αυτούς τους ανευθυνουπεύθυνους που στελεχώνουν τον κρατικό μηχανισμό , καταλαμβάνοντας  νευραλγικές θέσεις σε κρίσιμους τομείς της δημόσιας ζωής που αφορούν την ασφάλεια των πολιτών  .Δεν το είχαμε σκεφτεί οτι μια συγνώμη απο τα πλέον επίσημα χείλη , μπορεί να λειτουργήσει ως Κολυμβήθρα του Σιλωάμ για ολους τους ανευθυνουπεύθυνους .
                                                                                                                                                                                           Χρήστος Αλεξανδρής


    

 

Απόψεις

Ο πνευματικός κόσμος της Λαμίας και της Φθιώτιδας, θρηνεί την απώλεια του Ακαδημαϊκού δασκάλου Τριαντάφυλλου Παπαναγιώτου.Ο Τριαντάφυλλος Παπαναγιώτου ήταν δάσκαλος...