Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο Σωματείο Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Αντιπροσώπους στα δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά οργανα και νέο Διοικητικό Συμβούλιο , εξέλεξαν οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ στις  αρχαιρεσίες που διενεργήθηκαν την Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου στον κινηματογράφο Ίλιον στη Λάρυμνα σε μια κρίσιμη περίοδο για τα προβλήματα της κρατικής βιομηχανίας και το μέλλον των εργαζομένων .Πρώτη δύναμη στις εκλογές αναδείχτηκε η Αγωνιστική Ενότητα Εργαζομένων καταλαμβάνοντας τέσσερις εσρες στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο , με δέυτερη τη ΔΑΚΕ με τρείς εδρες και τρίτη την Ενωτική Συνεργασία Εργαζομένων με δύο εδρες . Αναλυτικά τα αποτελέσματα : 

Αγωνιστική Ενότητα Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ (Α.Ε.Ε.Λ.)

- 4 ΕΔΡΕΣ

 

Εκλέγονται στο Διοικητικό Συμβούλιο οι συνδικαλιστές Πολίτης Παναγιώτης του Κωνσταντίνου, Παπαϊωάννου Δημήτριος του Κωνσταντίνου ,

Ζυγογιάννης Παρασκευάς του Ζαχαρία και Κάζας Γεώργιος του Κωνσταντίνου. 

 

 Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων

(Δ.Α.Κ.Ε.) - 3 ΕΔΡΕΣ

 

 Εκλέγονται οι :Κορέτζελος Ανδρέας του Ιωάννη , Γκιώνης Άγγελος του Νικολάου και Ανδρίτσος Γεώργιος του Αθανασίου. 

 

 Ενωτική Συνεργασία Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ (ΕΝΩ.ΣΥ.) - 2 ΕΔΡΕΣ

 Εκλέγονται οι : Σαρηγιάννης Χρήστος του Σωτηρίου και Νάτσιος Δημήτριος του Σπυρίδων. 

 

                                                       Δεκέμβριο κληρώνει  για ΛΑΡΚΟ !

 

Στο μεταξύ εναν ακόμη, μήνα παράταση πήρε η διαδικασία της υποβολής δεσμευτικών οικονομικών προσφορών για το συγκρότημα της ΛΑΡΚΟ. Εάν δεν υπάρξει άλλη καθυστέρηση, θα είναι η τρίτη ενεργειακή ιδιωτικοποίηση που θα μπει φέτος σε τροχιά ολοκλήρωσης, μετά τον ΔΕΔΔΗΕ και τη ΔΕΠΑ Υποδομών.

 

                                                     

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, σε αυτή τη φάση γίνονται συντονισμένες προσπάθειες από το ΤΑΙΠΕΔ και την Ειδική Διαχείριση της ΛΑΡΚΟ, για τον καθορισμό των ημερομηνιών κατάθεσης των οικονομικών προσφορών ως τα μέσα Δεκεμβρίου από τους τρεις εναπομείναντες προτιμητέους επενδυτές, την Mytilineos, την κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και AD Holdings AG, και την ιρλανδική Commodity & Mining Insight Ireland Ltd.

 Η νέα καθυστέρηση που προέκυψε οφείλεται στο ότι δεν έχει υπάρξει ακόμη συμφωνία μεταξύ των ενδιαφερόμενων μερών για τις συμβάσεις μίσθωσης και αγοράς του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ και των μεταλλείων της. 

 

Αντίθετα, έχει συμφωνηθεί και «κλείδωσε» πλέον η Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ), που καθορίζει τις επενδύσεις που οφείλει να πραγματοποιήσει ο επενδυτής κυρίως στο εργοστάσιο (το 99%), για τον μηδενισμό των εκπομπών ρύπων. Η ΑΕΠΟ περιλαμβάνει ρήτρα, σύμφωνα με την οποία οι επενδύσεις αυτές μπορούν να γίνουν σε ορίζοντα 5ετίας. Αυτό που απομένει, συνεπώς, είναι η δημοσίευση της.