Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ομιλία του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια Ευρώπη στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων

''Η μεγάλη πρόκληση για όλα τα ευρωπαϊκά κράτη-μέλη είναι η ταχεία και αποτελεσματική αξιοποίηση των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης''
Θέλω να συγχαρώ την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Γραφείο του Συναδέλφου Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για την πρωτοβουλία να διοργανώσουν τη σημερινή εκδήλωση και να τους ευχαριστήσω για την πρόσκληση που μου απηύθυναν να συμμετάσχω, ως ομιλητής.
Η συμπλήρωση 40 χρόνων από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί πολύτιμη ευκαιρία για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα.
Όλοι μας έχουμε χρέος να κάνουμε έντιμο απολογισμό, αθόλωτο αναστοχασμό, και να σχεδιάσουμε την περαιτέρω πορεία μας προς το μέλλον με όραμα και λογισμό.
Απολογισμό και αναστοχασμό για τα πολλά και σημαντικά που έγιναν από τη συμμετοχή μας στο ενιαίο ευρωπαϊκό οικοδόμημα.
Αλλά και για τις χαμένες ευκαιρίες, για τα λάθη και τις παραλείψεις, τόσο από τη δική μας πλευρά όσο και από την πλευρά των εταίρων μας, κατά τις τέσσερις δεκαετίες της κοινής πορείας μας.

 

Διαβάστε περισσότερα στο φύλλο του Λ.Τ. της Παρασκευής 2/7.

    

randomness