Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Στη Λαμία την Πέμπτη 10 Ιουνίου ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας

Τη Λαμία αναμένεται να επισκεφθεί την Πέμπτη 10 Ιουνίου ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας στα πλαίσια των συναντήσεων με τους αυτοδιοικητικούς για την υλοποίηση του προγράμματος ''Αντώνης Τρίτσης ''. 

Ο κ. Πέτσας κατα την επισκεψή του στη Λαμία θα εχει συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό, το Δήμαρχο Λαμιέων, Θύμιο Καραΐσκο αλλά και άλλους Δημάρχους της Φθιώτιδας και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σε μια προσπάθεια να οριστικοποιηθούν οι τελικές λίστες με τα εργα που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα .  και αυτοδιοικητικούς για να συνομιλήσουν σχετικά με το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.

Όπως  είναι γνωστό, απο πέρυσι το καλοκαίρι  το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε το πρόγραμμα Ανάπτυξης & Αλληλεγγύης για την Αυτοδιοίκηση, με την συμβολική ονομασία «Αντώνης  Τρίτσης ».

Βασικός σκοπός του προγράμματος είναι η εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδιασμού αναπτυξιακής προοπτικής και κοινωνικής αλληλεγγύης, μέσω των φορέων της αυτοδιοίκησης.

Επιμέρους στόχοι μεταξύ άλλων είναι : η βελτίωση και ο εκσυγχρονισμός των βασικών υποδομών, η εξομάλυνση των συνεπειών της κρίσης εξαιτίας του κορωνοϊού, η προστασία της δημόσιας υγείας και η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και της τοπικής οικονομίας, η εμπέδωση της έννοιας του ψηφιακού πολιτισμού, μέσω των νέων τεχνολογιών και ο εκσυγχρονισμός του θεσμού της πολιτικής προστασίας σε τοπικό επίπεδο.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, Α.ΤΡΙΤΣΗΣ, από τον περασμένο Ιούλιο μέχρι σήμερα, έχουν εκδοθεί μια σειρά από προσκλήσεις για την χρηματοδότηση έργων δημιουργίας νέων και αναβάθμισης υφιστάμενων υποδομών στους τομείς: ύδρευσης – αποχέτευσης, ενεργειακής εξοικονόμησης, διαχείρισης στερεών αποβλήτων, αγροτικής οδοποιίας, αστικής ανάπλασης, ψηφιακού μετασχηματισμού, κτιριακών υποδομών, σχολικών δομών, κοινωνικής αλληλεγγύης και εορτασμού των επετειακών εκδηλώσεων διακοσίων χρόνων από το 1821.

Ο Δήμος Λαμιέων μέχρι σήμερα εχει ολοκληρώσει μια προσπάθεια προετοιμασίας μελετών συνολικού προυπολογισμού  110 εκατομμυρίων  ευρώ, μόνο για το Πρόγραμμα ''Αντώνης Τρίτσης '', επιδιώκοντας να αξιοποιήσει   κάθε μια από τις δεκατρείς  προσκλήσεις χρηματοδότησης του προγράμματος.  

    

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων