Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ

 
Στην ανακαίνιση όλων των μνημείων της Ανατολικής Φθιώτιδας προχωρά η Δημοτική Αρχή του Δήμου Στυλίδας , σε μια ενδειξη σεβασμού στους αγώνες όλων όσων έπεσαν στο βωμό της πατρίδας .
 
Μετά από ανοιχτή πρόσκληση στους δημότες συγκρότησε επιτροπή για την συμπλήρωση των ονομάτων που είναι καταγεγραμμένα στο Μνημείο του πάρκου του Λαού, ώστε να τιμηθούν όλοι όσοι έχασαν τη ζωή τους στους αγώνες για την ελευθερία, στους πεσόντες πολέμου, τους εκτελεσθέντες κατά τις περιόδους των πολέμων διαχρονικά, σε θύματα γενοκτονιών, αλλά και σε όλους όσους έχασαν τη ζωή τους εν καιρώ ειρήνης σε εντεταλμένη αποστολή για την πατρίδα.
''Ουδέποτε τέθηκε ζήτημα απαξίωσης ή «ξηλώματος» ή οτιδήποτε σχετικό με το Μνημείο Εθνικής Αντίστασης ή το Μνημείο Κασομούλη ή οποιουδήποτε άλλου Μνημείου σε άλλη κοινότητα του Δήμου '' διευκρινίζει η Δήμαρχος Στυλίδας Βιργινία Στεργίου , προσθέτοντας ότι θεωρείται βεβήλωση η διαγραφή οποιουδήποτε ονόματος καταγεγραμμένου σε μνημείο και η επιτροπή το σεβάστηκε και το τήρησε απολύτως.
''Τα ονόματα που είναι καταγεγραμμένα στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, παραμένουν ως έχουν, ουδείς πρότεινε διαγραφή ή αντικατάσταση αυτών όπως ψευδώς διαδίδεται '' σημειώνει η Δήμαρχος Στυλίδας . για τους γνωστούς αντιπολιτευτικούς λόγους και οποιοσδήποτε υπαινιγμός έχει άλλους σκοτεινούς στόχους.
Επειδή σε κάθε πόλη υπάρχει ένα κεντρικό μνημείο Ηρώων -Πεσόντων υπέρ Πατρίδας, το οποίο αποτελεί το επίκεντρο όλων των εορταστικών εκδηλώσεων εθνικών εορτών, με κατάθεση στεφάνων για τις εθνικές επετείους και επετείους των γεγονότων, το Δημοτικό συμβούλιο Στυλίδας αποφάσισε οι τελετές μνήμης να αποδίδονται στο κεντρικό μνημείο ώστε να αποδίδονται τιμές σε όλους όσους έπεσαν για την πατρίδα .