Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Στην Πλατεία Ελευθερίας το συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου Λαμίας μαζί με τους αγρότες

Στην Πλατεία Ελευθερίας  θα διαδηλώσει το Εργατικό Κέντρο Λαμίας ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης , ενω στην πανεργατική απεργία που έχει εξαγγείλει το Εργατικό Κέντροστο θα συμμετέχει και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας . 
 
Το ραντεβού για το συλλαλητήριο στην Πλατεία Ελυεθερίας είναι για την Πέμπτη 10 Ιουνίου στις 10;30 το πρωί . 
Στην ανακοινωσή της η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων εκφράζει την αλληλεγγύη της στον αγώνα των εργαζομένων ''απέναντι στις προηγούμενες και τη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ που έχουν νομοθετήσει μια σειρά αντεργατικών διατάξεων και ετοιμάζονται «να διευθετήσουν το χρόνο εργασίας» φέρνοντας για ψήφιση στη Βουλή το κατάπτυστο νομοσχέδιο που καταργεί το 8ωρο''.
Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων συμμετέχει στη απεργιακή κινητοποίηση  αναδεικνύοντας τα  προβλήματα που αφορούν τους αγρότες . Συγκεκριμένα ζητούν : 
 Αποζημιώσεις στο χαμένο εισόδημα από το lock-down και την πανδημία με 70€ ανά στρέμμα στους ελαιοπαραγωγούς και 80€ το στρέμμα στους φιστικοπαραγωγούς της Φθιώτιδας.
 Αποζημίωση για την ακαρπία, σχοινοκαρπία στα ελαιόδεντρα της Φθιώτιδας.
 Κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα αγροτικά προϊόντα.
 Άμεσα να αποδοθούν οι αποζημιώσεις από ΕΛΓΑ-ΚΟΕ για τις ζημιές από τον Ιανό, τη Μήδεια και τον παγετό στις αρχές Απρίλη.
 Αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση στο αγροτικό ρεύμα 50%, κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροεφόδια.
 Για τους δασικούς χάρτες, δωρεάν αντιρρήσεις, παράταση ενός έτους, καμία επιστροφή ενισχύσεων, καμία αλλαγή χρήσης γης για καλλιεργήσιμες εκτάσεις και βοσκοτόπια.