Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

   

Στην προμήθεια 13 απινιδωτών εξωτερικού χώρου προχώρησε ο Δήμος Μακρακώμης

Σε προμήθεια απινιδωτών και μηχανημάτων αποπνιγμoύ προχώρησε ο Δήμος Μακρακώμης δημιουργώντας μια ασπίδα προστασίας των κατοίκων στα χωριά της Δυτικής Φθιώτιδας .
 
Η τοποθέτηση των απινιδωτών θα γίνει σε πολυσύχναστα δημοτικά κτίρια  και ταυτόχρονα θα υπάρξει ενημέρωση σε ότι αφορά τη χαρτογράφηση τους στο Δήμο .
Ο Δήμος Μακρακώμης οπως μας ενημερώνει ο αρμοδιος Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Κοντογεώργος για την προμήθεια των απινιδιτών αξιοποίησε  Ευρωπαϊκό πρόγραμμα  που αποτελείται από τρία μέρη.
Το πρώτο  μέρος του προγράμματος που υλοποιήθηκε αφορά την προμήθεια 13 απινιδωτών εξωτερικού χώρου.
Το δεύετρο  μέρος του προγράμματος που υλοποιήθηκε αφορά την προμήθεια 13 μηχανημάτων αποπνιγμού από ξένο σώμα (lifevac) και την τοποθέτηση τους σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς.
Το τρίτο  μέρος του προγράμματος είναι η ενημέρωση και εκπαίδευση των πολιτών.
Σύμφωνα με την Εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας  χρήστης του απινιδωτή είναι όποιος έχει γνώσεις βασικής εκπαίδευσης Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης.
 
Στο πλαίσιο λήψης μέτρων προστασίας έναντι της πανδημίας covid19, η εκπαίδευση θα γίνει δικτυακά και σε δύο  ομάδες στις 5/12/2020 και ώρες 11:00πμ και 12:00πμ.
Η είσοδος στην εκπαίδευση είναι ελεύθερη για όλους και οσοι επιθυμούν να εκπαιδευτούν μπορούν να ερθουν σε επικοινωνια με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Προστασίας Δημόσιας Υγείας του Δήμου  Γεώργιο Κουτσολέλο στο τηλ 6975905099.
Φωτογραφίες

    

randomness