Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

   

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

   

 

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ .''Η ΛΑΡΚΟ αποτελεί πηγή ζωής για χιλιάδες εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, για την οικονομία ολόκληρων περιοχών της Στερεάς Ελλάδας και ιδιαίτερα της Φθιώτιδας'' αναφέρει σε ανακοινωσή της .

''Η ΛΑΡΚΟ, στο κλείσιμο του 2020, βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Στην κατάσταση αυτή οδηγήθηκε από τις κυβερνήσεις της Ν.Δ από το 2014 με σχέδιο την απαξίωσή της και στόχοτην ιδιωτικοποίησή της. Ο ΣΥΡΙΖΑ από το 2015 μέχρι το 2019 προσπάθησε να κρατήσει ζωντανή τη ΛΑΡΚΟ, εν μέσω μνημονίων με βασική θέση την προστασία του δημόσιου χαρακτήρα της με ενιαία μορφή.

Η Ν.Δ. αμέσως μετά τις εκλογές , έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιο του 2014 για την τριχοτόμηση της ΛΑΡΚΟ και σήμερα το έργο της ιδιωτικοποίησης της εταιρείας συνεχίζεται επιταχυνόμενο.

 

Από το Φεβρουάριο του 2020 οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε ένα διαρκή αγώνα «με τους διαγωνισμούς εκποίησης της ΛΑΡΚΟ να περπατούν» γρήγορα, με εξαΰλωση του δώρου των Χριστουγέννων και εξαθλιωμένες αμοιβές.

Όπως τονίζαμε σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας «Χρήματα υπάρχουν για τους καναλάρχες, για τους κλινικάρχες, για τους μπαταχτσήδες της εξουσίας και τις ύαινες των κρατικών χρημάτων». Δεν υπάρχουν όμως για τους εργαζόμενους''.