Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

Στις ιχθυοκαλλιέργειες Λάρυμνας και Μαλεσίνας ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Αποστολόπουλος και ο Δήμαρχος Λοκρών Θανάσης Ζεκεντές

Στον Δήμο Λοκρών, στην πρώτη του επίσκεψη ως Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Αλιευτικής Πολιτικής, βρέθηκε ο Κώστας Αποστολόπουλος.

Ο κ. Αποστολόπουλος είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Λοκρών Θανάση Ζεκεντέ στην διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν θέματα αγροτικής οικονομίας, θέματα αγροτικών υποδομών και συνεργασίας του Δήμου Λοκρών με την Περιφέρεια Στερεάς.

Ακολούθησε κοινή επίσκεψη, αρχικά στις εγκαταστάσεις ιχθυογεννητικού σταθμού στη Λάρυμνα, όπου έγινε ξενάγηση από την υπεύθυνη ιχθυολόγο του σταθμού στον τρόπο ανάπτυξης των ψαριών στον ιχθυογεννητικό σταθμό.





Αμέσως μετά έγινε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας στη Μαλεσίνα, όπου παρέστησαν εκπρόσωποι των μονάδων της περιοχής και ακολούθησε αναλυτική συζήτηση αναφορικά με τα σοβαρά προβλήματα που έχουν ανακύψει στον κλάδο εξαιτίας της εκτόξευσης του κόστους παραγωγής από την αύξηση της τιμής του ρεύματος, τις προοπτικές του προϊόντος στην ελληνική και διεθνή αγορά, την ανάγκη η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια να επενδύσει στη συσκευασία των ψαριών, τη σημασία της τήρησης των περιβαλλοντικών κανονισμών και προστασίας του περιβάλλοντος κ.ά. 





Ειδική μνεία έγινε σε ότι αφορά τη βελτίωση της προσβασιμότητας στις εγκαταστάσεις της περιοχής.

Στις ιχθυοκαλλιέργειες της περιοχής εργάζονται περίπου τριακόσια άτομα και αποτελούν σημαντικό κομμάτι της τοπικής οικονομίας και δραστηριότητας στο Δήμο Λοκρών.

Στις συναντήσεις παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι κ. Χρήστος Καλλής, κ. Ανδρέας Λουκάς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Νικόλαος Σωτήρχου και κ. Νίτσα Δάρα.

 

 

Απόψεις

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness