Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Στο υπ. Πολιτισμού ο Γιώργος Κοτρωνιάς για την Αρχοντική του Κάστρου Λαμίας

Συνάντηση  με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα  Μενδώνη στο γραφείο της είχε ο βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ Γιώργος Κοτρωνιάς , προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη θεμάτων που απασχολούν το νομό Φθιώτιδας . 
Στη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της  συντήρησης στεγανοποίησης και επισκευής της Αρχοντικής του Κάστρου Λαμίας που αποτελεί μνημείο νεότερης πολιτιστικής κληρονομιάς με τοιχογραφίες του 18ου αιώνα , η  ολοκλήρωση της κατασκευής του υπαιθρίου θεάτρου μέσα στο χώρο του Κάστρου, το οποίο είχε ξεκινήσει ως Δήμαρχος και παρέμεινε ημιτελές μέχρι την ενίσχυση των τειχών του Κάστρου, η οποία πλέον έχει ολοκληρωθεί.
Επίσης συζητήθηκε και το ζήτημα της  ενίσχυση του κονδυλίου για την αξιοποίηση και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου του Κάστρου της Πελασγίας (Λάρισα Κρεμαστή).
Και για τα τρία θέματα η  Υπουργός Πολιτισμού έδωσε  οδηγίες, ώστε σε συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου, του Δήμου Λαμιέων και του Δήμου Στυλίδας να προωθηθούν μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα. 

 
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε και  τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων του Υπουργείου Γεωργικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη προκειμένου να του υποβάλλει  συγκεκριμένα αιτήματα της αρμοδιότητος του και του Υπουργείου Γεωργικής Ανάπτυξης που αφορούν παρεμβάσεις για λιμνοδεξαμενές, αρδευτικές γεωτρήσεις και αγροτική οδοποιία στην Φθιώτιδα.
Ο κ. Παπαγιαννίδης και οι συνεργάτες του τον  ενημέρωσαν για τα νέα χρηματοδοτικά προγράμματα και  ο κ. Κοτρωνιάς ανέλαβε την υποχρέωση να ενημερώσει αμεσα τους Δήμους, την Περιφέρεια και τα ΤΟΕΒ ώστε η Φθιώτιδα να απορροφήσει τα απαραίτητα για τις γεωργικές υποδομές κονδύλια . 

    

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων