Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Συμβολική διαμαρτυρία δικηγόρων της Λαμίας εξω απο τα Δικαστήρια

Σε μια συμβολική διαμαρτυρία για τα ζητήματα που τους αφορούν προχώρησαν σήμερα  οι δικηγόροι της Λαμίας ,συμμετέχοντας στην πανελλαδική κινητοποίηση του κλάδου σε μια προσπάθεια   εξεύρεσης λύσης για την αποτελεσματική λειτουργία των δικαστηρίων .

 Οι αποφάσεις της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων και της κυβέρνησης που ουσιαστικά κρατούν εδώ και πολλούς μήνες κλειστά τα δικαστήρια της χώρας , όπως λένε οι δικηγόροι  εμποδίζουν την πρόσβαση των πολιτών στα δικαστήρια, ενω  ελλιπής είναι και η οικονομική στήριξη του κλάδου που πλήττεται απο τα απανωτά λοκντάουν .

Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν μόνο τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου , ενω την συμπαραστασή του εξέφρασε με την παρουσία του και ο Δήμαρχος Θύμιος Καραίσκος και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμίας Γιώργος Κυροδήμος . Οι δικηγόροι ζητούν ασφαλή υγειονομική και δικονομική λειτουργία της δικαιοσύνης.  Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας Θανάση Μακρυγιάννη , οι δικηγόροι προχώρησαν  σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την αντιφατική και κακή νομοθέτηση, που δημιουργεί ανασφάλεια δικαίου, αιφνιδιάζει τους παράγοντες της δίκης και φαλκιδεύει δικαιώματα Ελλήνων πολιτών καθώς επίσης και για τη συνεχιζόμενη αδράνεια της Κυβέρνησης ως προς την οικονομική στήριξη του κλάδου.

Αξίζει να σημειώσουμε οτι πριν λίγες ημέρες οι επιστημονικοί φορείς υπέβαλλαν  κοινό αίτημα  στον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα,   προκειμένου να ενταχθούν όλοι οι επιστήμονες – αυτοαπασχολούμενοι, χωρίς αποκλεισμούς, είτε απασχολούν προσωπικό είτε δεν απασχολούν, στο μέτρο της ενίσχυσης που προωθείται υπέρ των πληττομένων κλάδων με τη μορφή της «επιδότησης παγίων δαπανών».

Σύμφωνα με το κοινό αίτημα που υποβλήθηκε, η κυβερνητική στήριξη στους επιστήμονες μέχρι σήμερα δεν είναι η ενδεδειγμένη και υπολείπεται της ενίσχυσης που έλαβαν οι λοιποί πληττόμενοι κλάδοι, με αποτέλεσμα οι αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας να επιδρούν πλέον σωρευτικά και πολλαπλασιαστικά επιδεινώνοντας τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα.

 

Φωτογραφίες

    

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων