Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Συνάντηση της Συντονιστής Επιτροπής της υπό σύσταση Ένωσης Αναπτυξιακών Οργανισμών Ελλάδος με τον Αν.Υπουργό Εσωτερικών

 

 

Τις άμεσες πρωτοβουλίες, που πρέπει να ληφθούν για τη βέλτιστη αξιοποίηση των αναπτυξιακών εργαλείων που λέγονται «Αναπτυξιακοί Οργανισμοί» και έχουν πλέον στη διάθεσή τους οι Δήμοι , συζήτησαν τα μέλη της προσωρινής Συντονιστικής Επιτροπής της υπό σύστασης Ένωσης Αναπτυξιακών Οργανισμών Ελλάδος με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών  Στέλιο Πέτσα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του βουλευτή Κοζάνης  Γιώργου Αμανατίδη και συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των Αναπτυξιακών Οργανισμών μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραίσκος .

Ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Πέτσας κάλεσε τους εκπροσώπους των  Αναπτυξιακών Οργανισμών Ελλάδος να καταθέσουν προτάσεις, που θα μπορούσαν να συμβάλλουν αποφασιστικά στη βελτίωση  του πλαισίου λειτουργίας του θεσμού, καθώς και στο σχεδιασμό μιας σειράς χρηματοδοτικών εργαλείων την επόμενη περίοδο, προκειμένου να υπηρετηθούν καλύτερα οι κυβερνητικές πολιτικές  για την τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη.

Η Συντονιστική Επιτροπή δεσμεύτηκε να υποβάλει επεξεργασμένες προτάσεις , διαβεβαιώνοντας τον υπουργό ότι θα είναι σε διαρκή επικοινωνία για την περαιτέρω ενίσχυση και λειτουργία του θεσμού.