Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Συνεχίστηκαν σήμερα και ολοκληρώνονται αύριο Κυριακή οι εργασίες του επιστημονικού συνεδρίου της Μητρόπολης Φθιώτιδας

Με Πολυαρχιερατική Συνοδική Θεία Λειτουργία, η οποία θα τελεσθεί την Κυριακή το πρωί 16 Μαΐου 2021 στις 07:00 π.μ., στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας , ολοκληρώνονται οι εργασίες του επιστημονικού συνεδρίου που διοργάνωσε η Μητρόπολη  Φθιώτιδος στο πλαίσιο του εορτασμού των διακοσίων ετών από την Ελληνική Επανάσταση  του 1821. Το συνέδριο ξεκίνησε την  την Παρασκευή 14 Μαΐου 2021 και συνεχίστηκε σήμερα  στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού -Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως (Μ. Αλεξάνδρου και Αγράφων, Λαμία) χωρίς την παρουσία κοινού λόγω των περιοριστικών υγειονομικών μέτρων.

 

 

 

Στη σημερινή δεύτερη ημέρα του συνεδρίου μίλησε ο καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ Κωνσταντίνος Ζάρρας με θέμα τις βιβιλικές μορφές και αφορμές στη δραση και το υπόδειγμα ηρώων του 1821 , ο αναπληρωτής καθηγητής Γενικής Εκκλησιαστικής Ιστορίας του ΕΚΠΑ Ιωάννης Παναγιωτόπουλος , ο οποίος αναφε΄ρθηκε στην Διοικητική Οργάνωση της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας προ της εθνεγερσίας , η αναπληρώτρια καθηγήτρια της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ Βασιλική Σταθοκώστα η οποία μίλησε για τον Αθανάσιο Διάκο , τον αγωνιστή και μάρτυρα για τη θρησκευτική ελευθερία και την διατήρηση της ταυτότητας του εθνους , ενω ο συμπατριώτης μας καθηγητής Θεόδωρος Κουτρούμπας μίλησε για τη δράση του παπά Ζαχαρία -Αινιάνων και το ιδεολογικό υπόβαθρο των Φιλικών στη Φθιώτιδα . 

Φωτογραφίες

    

Απόψεις

Άρθρο του Χρήστου Αλεξανδρή Στην Κορνουάλη οι πλουσιότεροι και ισχυρότεροι επανασχεδίασαν το μέλλον του κόσμου. Για να συμβεί αυτό μεσολάβησαν συνταρακτικά γεγονότα...