Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ξεκινά έργο αναβάθμισης του λιμένα Αρκίτσας προϋπολογισμού 2.580.000 ευρώ

 

 Ενα σημαντικό εργο για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής της Λοκρίδας , ξεκινά στην Αρκίτσα . Πρόκειται για την  αναβάθμιση του λιμένα της Αρκίτσας, προκειμένου να μπορεί  να υποδεχθεί  μεγάλα επιβατικά ή αλιευτικά σκάφη, τα οποία έχουν σήμερα έδρα κυρίως τον Βόλο και  χρειάζονται δυνατότητα προσόρμισης στον υπάρχοντα λιμένα.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης  Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας, ο Δήμαρχος Λοκρών Θανάσης Ζεκεντές, περιφερειακοί σύμβουλοι και υπηρεσιακά στελέχη επισκέφθηκαν  σήμερα  το λιμένα Αρκίτσας με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης  με το Λιμενικό Ταμείο Φθιώτιδας.    

 

 

Με το συγκεκριμένο έργο , προυπολογισμού 2.580 εκ ευρώ , θα βελτιωθεί η λειτουργικότητα τόσο του λιμένα όσο και του γειτονικού αλιευτικού καταφυγίου στην περιοχή της Αρκίτσας. Συγκεκριμένα, προβλέπεται η εκβάθυνση:

  • Του κεντρικού λιμένα, εμβαδού 5.500 μ2, μέχρι βάθος 3,60 μ. από τη Μέση Στάθμη Θαλάσσης   (Μ.Σ.Θ.).

  • Του αλιευτικού καταφυγίου, εμβαδού 7.100 μ2, μέχρι βάθος 2,80 μ. από τη Μ.Σ.Θ.

 Επίσης, προβλέπεται να υλοποιηθούν εργασίες για την:

  • Επέκταση του κεντρικού κρηπιδοτοίχου κατά 30 μ.

  • Κατασκευή μώλου από φυσικούς ογκολίθους, μήκους 95 μ., με διεύθυνση προς Βορρά.

  • Επέκταση – επισκευή υπάρχοντος μώλου, συνολικού μήκους 60 μ.

  • Κατασκευή προβλήτα στο βορειοανατολικό άκρο του λιμένος, μήκους 24,3 μ.  

  • Κατασκευή ράμπας ανέλκυσης – καθέλκυσης μικρών σκαφών, μήκους 15,20 μ.

  • Ανακατασκευή του τοιχίου του προσήνεμου μώλου αλιευτικών σκαφών, ύψους 2,0 μ.

  • Τοποθέτηση νέων Η/Μ εγκαταστάσεων και δικτύων για την υποστήριξη του λιμένος.  

Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Ολοκληρώσαμε το έργο αναβάθμισης του λιμένα Γλύφας, προχωρούμε τις αντίστοιχες εργασίες στο λιμένα Αγ. Κωνσταντίνου και ξεκινούμε σήμερα ακόμη ένα σημαντικό έργο, ως μέρος μιας ολοκληρωμένης πολιτικής ανάπτυξης των λιμένων στη Φθιώτιδα.

''Το νέο λιμενικό έργο προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ, συμπληρώνει έναν ευρύτερο σχεδιασμό για την αναβάθμιση των λιμενικών μας εγκαταστάσεων και την καλύτερη διασύνδεση της ευρύτερης περιοχής με την Εύβοια και τα νησιά του Αιγαίου'' δήλωσε ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός .

Ο  Δήμαρχος Λοκρών Θανάσης Ζεκεντές τόνισε οτι το έργο επέκτασης του Λιμένα Αρκίτσας και του αλιευτικού καταφυγίου Αρκίτσας είναι ουσιαστικό αναπτυξιακό έργο για την ευρύτερη περιοχή, καθώς ενισχύει τον τουρισμό, τις μετακινήσεις και την αλιεία.

''Ο Λιμένας Αρκίτσας με τις παρεμβάσεις που θα γίνουν , πρόσθεσε ο Δήμαρχος Λοκρών , θα μπορεί να εξυπηρετεί ακόμη περισσότερους ταξιδιώτες και θα παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια στα αλιευτικά σκάφη απέναντι στις καιρικές συνθήκες.

 

Φωτογραφίες

    

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων