Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

6 ΙΟΥΝΙΟΥ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ!!! Λόγω Κορωνοϊού η ανθρώπινη παρέμβαση μειώθηκε!

[Στις τόσες ρυπάνσεις και μολύνσεις του Φυσικού Περιβάλλοντος, του Παγκόσμιου Φυσικού Περιβάλλοντος, προστέθηκε, από τις αρχές του 2020, και μία ακόμη. Αυτή του Κορωνοϊού. Είναι ένας ιός φονικός και αόρατος, εχθρός όλης της Ανθρωπότητας. Έγινε πανδημία. Είχε εκατόμβες θυμάτων σε παγκόσμια κλίμακα. Βρέθηκε το εμβόλιο ανοσίας και οι άνθρωποι εμβολιάζονται για την απόκτηση τείχους ανοσίας. Δ.Γ.Μ].

Ι. ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ!!

Φυσικό Περιβάλλον είναι ό,τι περιβάλλει τον άνθρωπο, την κορωνίδα της Θείας Δημιουργίας, εκτός από τον ίδιο τον άνθρωπο!!!

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ. Λέμε: Φυσικό Περιβάλλον. Οικογενειακό Περιβάλλον. Κοινωνικό Περιβάλλον. Πολιτικό Περιβάλλον. Στρατιωτικό Περιβάλλον. Επιστημονικό Περιβάλλον. Τεχνικό Περιβάλλον. Οικονομικό

Περιβάλλον. Εργατικό Περιβάλλον. Αγροτικό Περιβάλλον. Ποιμενικό Περιβάλλον. Εκπαιδευτικό Περιβάλλον. Μαθητικό Περιβάλλον. Ανδρικό Περιβάλλον. Γυναικείο Περιβάλλον. Εφηβικό Περιβάλλον. Παιδικό Περιβάλλον. Σχολικό Περιβάλλον. Εκκλησιαστικό Περιβάλλον. Ιερατικό Περιβάλλον. Νομικό Περιβάλλον. Δικαστικό Περιβάλλον. Εμπορικό Περιβάλλον. Ανταγωνιστικό Περιβάλλον. Δικηγορικό Περιβάλλον. Δημοσιογραφικό Περιβάλλον. Καλλιτεχνικό Περιβάλλον. Μουσικό Περιβάλλον. Παραδοσιακό Περιβάλλον. Διδακτικό Περιβάλλον. Πανηγυρικό Περιβάλλον. Πολιτιστικό Περιβάλλον. Αθλητικό Περιβάλλον. Ηπειρωτικό Περιβάλλον. Νησιώτικο Περιβάλλον. Αυλικό Περιβάλλον. Βασιλικό Περιβάλλον….

Λέμε. Έξοχο το περιβάλλον!!! Θαυμαστό!!! Θεϊκό!!!

Λέμε. Απωθητικό το περιβάλλον. Ψυχρό. Αποκρουστικό.

ΙΙ. ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ!!!

Είναι δημιούργημα του Πλαστουργού Θεού!!! Υπέρ θαυμαστό και υπέρ μεγαλειώδες!!! Και υπέρ απέραντο!!! Είναι ένα πανδιδακτικό βιβλίο. Διδάσκει τα πάντα!!! Και τα πάντα προέρχονται από το φυσικό περιβάλλον!!!

«Είναι ο Θρόνος της Θεϊκής Μεγαλοπρέπειας!!!». ΜΠΥΦΟΝ

«Το φυσικό περιβάλλον είναι αλάνθαστο, ενώ η επιστήμη μπορεί να κάνει και λάθος !». ΝΡΥΝΤΕΝ

«Τα πάντα», λέει ο ΜΑΡΚΟΣ ΑΥΡΗΛΙΟΣ, «προέρχονται από τη Φύση!!! Από τον περιβάλλοντα Φυσικό Κόσμο!!!».

ΙΙΙ. «ΦΥΛΑΣΣΕΙΝ!!!»

Το Βιβλίο της Γένεσης περιλαμβάνει το απαρέμφατο: «ΦΥΛΑΣΣΕΙΝ!!!».

Είναι η εντολή, που έδωσε ο Θεός στον άνθρωπο να φυλάσσει και να προστατεύει το φυσικό περιβάλλον!!! Τη Φύση!!! Να το φυλάσσει: «ως Κόρην οφθαλμού!!!».

Σχόλιο 1ο. Δεν τήρησε, όμως, την θεϊκή εντολή!!! Έγινε παραβάτης ! Ασεβής ! Πήγε κόντρα στο θεϊκό πρόσταγμα!!! Στο θεϊκό νόμο!!!

Σχόλιο 2ο. Επενέβη στο φυσικό περιβάλλον!!! Και επεμβαίνει. Διατάραξε και διαταράσσει την κανονικότητα και την ισορροπία της Φύσεως.

Σχόλιο 3ο. Έγινε ρυπαντής και μολυντής του. Την ρύπανε και την ρυπαίνει. Την μόλυνε και την μολύνει.

Σχόλιο 4ο. Ρύπανε και ρυπαίνει, μόλυνε και μολύνει το στερεό και υγρό στοιχείο. Τη στεριά και τα ύδατα. Τις θάλασσες, τις λίμνες και τα ποτάμια.

Σχόλιο 5ο. Πυρπόλησε: «ελαφρά τη καρδιά και τη συνειδήσει» δάση!!! Δάση παρθένα, πανύψηλα και πανέμορφα!!!

Σχόλιο 6ο. Εξαφάνισε πράσινους πνεύμονες, πνεύμονες οξυγονοδότες. Τα έκανε παρανάλωμα του πυρός.

Σχόλιο 7ο. Το ότι η ανθρώπινη παρέμβαση έβλαψε τον Πλανήτη, αποδείχτηκε πρόσφατα κι’ από τον Κορωνοϊό. Παρέστη ανάγκη να ανασταλούν πολλές απ’ τις ανθρώπινες δραστηριότητες. Το μέτρο αυτό, αναγκαίο καθ’ όλα, ωφέλησε τον Πλανήτη!!! Ωφέλησε το Φυσικό Περιβάλλον!!! Εμφάνισε μειωμένη την ρύπανση και την μόλυνση του Φυσικού Περιβάλλοντος!!!

IV. ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ!

Μάρτυρες:

Α΄. Η απότομη και αιφνίδια αλλαγή των καιρικών φαινομένων.

Β΄. Οι πολλές, οι απότομες, οι καταστροφικές και φονικές πλημμύρες.

Γ΄. Η τήξη των αιώνιων παγωμένων βουνών: των πάγων των Πόλων.

Δ΄. Η άνοδος της στάθμης της θαλάσσης.

Ε΄. Η διατάραξη των φυσικών ορίων των 4 εποχών του έτους. Η συχνή εναλλαγή των θερμοκρασιών !

ΣΤ΄. Οι χιλιάδες αστραπών και βροντών την ημέρα, οι καταιγίδες και οι κατακλυσμοί.

Ζ΄. Το φαινόμενο του Θερμοκηπίου.

Η΄. Η υπερθέρμανση του Πλανήτη.
Θ΄. Η «τρύπα του Όζοντος».

Ι΄. Και όχι μόνο.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ. Το Φυσικό Περιβάλλον, η Φύση. Τιμωρεί, όταν ο άνθρωπος πηγαίνει κόντρα στους αιώνιους φυσικούς της Νόμους. Όταν π.χ. μπαζώνεται και οικοδομείται η κοίτη ενός χειμάρρου, τότε η ορμή του και ανθρώπους θα πνίξει και κτίρια και θα γκρεμίσει. Ό,τι βρει μπροστά του, θα το εξαφανίσει.

V. ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ  

Είναι το φαινόμενο, κατά το οποίο διέρρευσε μεγάλη ποσότητα θερμότητας από τα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας, που έχει ως επακόλουθο την ανατροπή της θερμοκρασιακής ισορροπίας του Πλανήτη – Γη.

VΙ. Η «ΤΡΥΠΑ ΤΟΥ ΟΖΟΝΤΟΣ!!!»

Είναι η περιοχή στα ανώτερα στρώματα της γήινης ατμόσφαιρας, όπου το όζον έχει καταστραφεί, πράγμα το οποίο θέτει σε κίνδυνο τις θερμικές ισορροπίες στη Γη.

Η «τρύπα του όζοντος» βρίσκεται υπεράνω της Ανταρκτικής και έχει έκταση ίση με την έκταση της Ευρώπης. Δηλ. έχει έκταση 10.500.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Σχόλιο. Το όζον ενεργεί ως φίλτρο. Φιλτράρει τις υπεριώδεις ακτίνες του Ηλίου και δεν τις αφήνει να περάσουν στη γήινη ατμόσφαιρα.

Άρα. Από το σημείο εκείνο – της τρύπας του Όζοντος – οι υπεριώδεις ακτίνες του Ηλίου περνούν αφιλτράριστες προς τη Γη, αφού δεν υπάρχει το όζον να τις φιλτράρει. Κι’ αυτό θέτει σε κίνδυνο τις θερμικές ισορροπίες στη Γη!!!

VΙΙ. ΤΑ ΔΥΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Τα προβλήματα, που υπάρχουν σήμερα στον Πλανήτη, είναι δύο.

Α΄. Η Τρομοκρατία.

Β΄. Η Κλιματική Αλλαγή.

Το πρώτο θα εξαλειφθεί, εφόσον αντιμετωπισθεί δυναμικά από κάθε Κράτος αλλά και από όλη την Διεθνή Κοινότητα!!!

Το δεύτερο προήλθε από την ανθρώπινη παρέμβαση. Θα πρέπει, λοιπόν, η ανθρώπινη παρέμβαση, να σταματήσει πάραυτα!!! Η Φύση!!! Το Φυσικό Περιβάλλον εκδικείται, όταν ο άνθρωπος παρεμβαίνει σ’ αυτό ανόμως και ασεβώς! Δεν συγχωρεί την ανομία του και την ασέβειά του. Την απερισκεψία του και την υπεροψία του. Οι νόμοι της Φύσεως είναι υπέρ άτεγκτοι!!! Υπέρ μαθηματικοί!!! Υπέρ αληθείς!!! Είναι Φυσικοί!!! Δεν είναι θετοί! Είναι αιώνιοι και αμετάβλητοι!!!

Δεν συγχωρεί την απληστία του και την πλεονεξία του.  
    
VΙΙΙ. ΕΠΙΛΟΓΟΣ!!!

Τα δύο παραπάνω προβλήματα, αυτό της Τρομοκρατίας – είναι ο εφιάλτης της Ανθρωπότητας – και αυτό της Κλιματικής Αλλαγής απαιτούν λύσεις σώφρονες, συνετές, ρεαλιστικές και δυναμικές!!! Απαιτούν σωφροσύνη, σύνεση, ρεαλισμό και δυναμισμό!!!

Πρέπει να γίνει πράξη και σκοπός η θεϊκή εντολή: «ΦΥΛΑΣΣΕΙΝ!!!». «ΦΥΛΑΣΣΕΙΝ!!!» την Ειρήνη και το Φυσικό Περιβάλλον!!!

Η Ειρήνη και το Φυσικό Περιβάλλον είναι ζωή!!! Είναι πρόοδος!!! Είναι ευημερία!!!

Είναι πολιτισμός. Είναι: «SINE QUA NON!!!».

Τόσο τα Κράτη, όσο και η Διεθνής Κοινότητα πρέπει να φυλάσσουν: «ως κόρην οφθαλμού» την Ειρήνη και το Φυσικό Περιβάλλον!!!

Δημήτρης Γ. Μπράνης
Πολιτικός Επιστήμων
Νομικός – Δημοσιογράφος

 

 

    

randomness