Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Σμάιχελ: «Δεν ήταν η στιγμή να αποφασίσουμε»

Αιχμές για τον τρόπο που χειρίστηκε η UEFA την επανέναρξη του αγώνα Δανία-Φινλανδία, μετά την κατάρρευση του Κρίστιαν Ερικσεν μέσα στον αγωνιστικό χώρο του σταδίου «Πάρκεν» της Κοπεγχάγης, άφησαν ο Κάσπερ Σμάιχελ και ο Μάρτιν Μπρέιθγουεϊτ, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο Χέλσινγκορ. Στο επίκεντρο της κριτικής τους βρέθηκε το γεγονός ότι ζητήθηκε από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές, που τελούσαν σε κατάσταση σοκ μετά την παρολίγον μοιραία περιπέτεια του συμπαίκτη τους, να λάβουν την απόφαση για το πότε θα συνεχιστεί το παιχνίδι.

«Βρεθήκαμε σε μία θέση στην οποία, προσωπικά, νομίζω ότι δεν θα έπρεπε να έχουμε βρεθεί. Είχαμε δύο επιλογές: είτε να επανέλθουμε την επομένη (σ.σ. την Κυριακή) το μεσημέρι, είτε να επιστρέψουμε στο παιχνίδι», δήλωσε ο τερματοφύλακας της Λέστερ και συνέχισε: «Θα έπρεπε κάποιος υψηλότερα ιστάμενος από εμάς να μας πει ότι δεν ήταν η στιγμή για να πάρουμε μία τέτοια απόφαση και ότι θα έπρεπε αναμφίβολα να περιμένουμε μέχρι την επόμενη ημέρα για να αποφασίσουμε». 

Ο Σμάιχελ απέδωσε τα εύσημα στο ιατρικό επιτελείο της εθνικής Δανίας, τους οποίους χαρακτήρισε «ήρωες της βραδιάς», και κατέληξε: «Ό,τι έγινε, έγινε, ας ελπίσουμε να μάθουν από αυτό που συνέβη».

Ο Μάρτιν Μπρέιθγουεϊτ, από την πλευρά του, τόνισε ότι θα ήθελε να είχε δοθεί στους ποδοσφαιριστές της εθνικής Δανίας μία «τρίτη επιλογή». «Η επανέναρξη ο αγώνα δεν ήταν η επιθμία μας, αλλά η λιγότερο κακή επιλογή. Είναι μία βάναυση εμπειρία να βλέπεις έναν συμπαίκτη και φίλο σου να βρίσκεται στο έδαφος και να υποφέρει. Προφανώς όλοι επηρεαστήκαμε, αλλά (σ.σ. ο Ερικσεν) είναι μαζί μας σήμερα και εγώ είμαι ευγνώμων», δήλωσε βουρκωμένος ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

    

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων