Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Συμφωνία των ΠΑΕ για μείωση ποσοστού στην ΕΠΟ και διαιτησία

Μετά το πέρας της  κλήρωσης του πρωταθλήματος για την αγωνιστική περίοδο 2022-23, οι ιδιοκτήτες και οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας που βρέθηκαν στη λίμνη της Βουλιαγμένης για την εκδήλωση συζήτησαν για σημαντικά θέματα που αφορούν τον συνεταιρισμό.

Τα βασικά σημεία στα οποία εστίασαν ήταν τρία. Κατ΄ αρχάς, υπήρξε συμφωνία στη μείωση του ποσοστού που αποδίδεται στην ΕΠΟ από τις ΠΑΕ (ραδιοτηλεοπτικά συμβόλαια, μεταγραφές κλπ) από 5% σε 1%, όπως άλλωστε είχε αναφέρει νωρίτερα ο υφυπουργός Πολιτισμού αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, μέσω τροπολογίας που θα φέρει στη Βουλή την Πέμπτη (28/7).

Επίσης, ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής του ανώτατου επαγγελματικού πρωταθλήματος και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, ενημέρωσε τους παριστάμενους για το θέμα της απόδοσης των χρημάτων από το ποσοστό του Στοιχήματος, που βαίνει προς την επίλυσή του.

Το τρίτο θέμα αφορούσε στη διαιτησία, κι εκεί υπήρξε επίσης συμφωνία, ούτως ώστε σε όλα τα ντέρμπι να σφυρίζουν αλλοδαποί διαιτητές και η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας (ΚΕΔ) να στελεχωθεί μόνο από ξένους αξιωματούχους. 

ΠΗΓΗ ΑΠΕ