Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

ΑΑΔΕ - appodixi: Πώς να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή ελέγχου αποδείξεων

Στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής μπαίνουν πλέον και οι πολίτες που θα μπορούν να αξιοποιούν ένα νέο app για την διακρίβωση ύπαρξης πλαστών φορλογικών στοιχείων.

Ενεργοποιήθηκε η νέα εφαρμογή σάρωσης αποδείξεων - «appodixi» - της ΑΑΔΕ, που δίνει τη δυνατότητα διακρίβωσης της γνησιότητας του παραστατικού που παίρνει ο φορολογούμενος και βέβαια πιστοποιεί εάν τα δεδομένα που αναγράφονται στην απόδειξη συμφωνούν με αυτά που έχουν σταλεί την ίδια στιγμή στην ΑΑΔΕ μέσω myDATA.

Μάλιστα αν ο χρήστης δει ότι υπάρχει “πειραγμένη” ή πλαστή απόδειξη θα μπορεί να πραγματοποιεί άμεσα καταγγελία στις Αρχές παίρνοντας μάλιστα κι ένα μπόνους ως επιβράβευση. Η χρηματική αμοιβή, δε, θα είναι πολλαπλάσια της αξίας της απόδειξης και με ανώτατο όριο τα 2.000 ευρώ.

"Τώρα, όλοι οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να ελέγξουν τη γνησιότητα των αποδείξεων, που λαμβάνουν στις συναλλαγές τους, αρκεί να κατεβάσουν την εφαρμογή, appodixi, στο κινητό τους", αναφέρει η ΑΑΔΕ σε ανακοίνωσή της και προσθέτει:

"Με τη νέα ψηφιακή εφαρμογή, ενδυναμώνεται η άσκηση του δικαιώματος του πολίτη να ελέγχει τη νομιμότητα των πληρωμών, που κάνει στις συναλλαγές του, για κάθε αγαθό ή υπηρεσία που αγοράζει".

Όπως αναφέρει η ΑΑΔΕ η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για τους πολίτες στα ηλεκτρονικά καταστήματα Google Play Store (για κινητά με λογισμικό Android) και AppStore (για κινητά με λογισμικό IOS, δηλαδή της Apple).

Android

Αν έχετε κινητό android μπείτε στο Google Play Store εδώ:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.appodixi

iPhone

Αν έχετε κινητό με λειτουργικό iOS μπείτε στο App Store εδώ:

https://apps.apple.com/us/app/appodixi/id1645044371

ΠΗΓΗ NEWS247.GR