Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

Δημ. Μάρδας: Επιδιώκουμε να πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας στον χρόνο που χρειάζεται

«Επιδιώκουμε να πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας στο χρόνο που χρειάζεται. Αυτό το πράγμα γίνεται. Το βλέπετε. Δεν υπάρχει κάποια καθυστέρηση σε μισθούς και συντάξεις, ως εκ τούτου, από κει και πέρα ισχύει ό,τι έχει πει ο κ. Βαρουφάκης και ό,τι έχουμε πει στο παρελθόν», απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, σε ερώτηση δημοσιογράφου για τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας.

Είπε, επίσης, ότι η κυβέρνηση προσδοκά να προκύψουν σύντομα έσοδα από τη φορολογία του "μαύρου" χρήματος και σημείωσε: Υπάρχει "μαύρο" χρήμα και με αφορμή τη λίστα Λαγκάρντ εμείς θέλουμε να το φορολογήσουμε, στο πλαίσιο μιας φορολογικής δικαιοσύνης. Αν γίνει μια ρύθμιση μέσα στο μήνα αυτό μπορεί να αποφέρει πάρα πολύ γρήγορα χρήματα. Ένα μέρος των εσόδων μπορεί να καλυφθεί από τη συγκεκριμένη ρύθμιση. Για τα υπόλοιπα βρισκόμαστε σε μια διαδικασία διαπραγμάτευσης.

Είμαστε μέρος του ευρωπαϊκού νομισματικού συστήματος, γνωρίζετε ότι υπάρχουν δυνατότητες χρηματοδότησης μέσω της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που αυτή τη στιγμή είναι, ας πούμε, σε μια διαδικασία αναστολής. Έχουμε μέσα από τον ELA, που πάλι χρηματοδοτείται η οικονομία και υπάρχουν διαδικασίες διαπραγμάτευσης, οι οποίες θέλουν να οδηγήσουν στην επαναφορά της χώρας στο πλαίσιο της ΕΚΤ πριν από την 4η Φεβρουαρίου.


«Να δώσουν οι πολίτες τους φόρους, να αισθάνονται και αυτοί άνετα, να μαζέψουμε και εμείς χρήματα»

«Λεφτά υπάρχουν κρυμμένα στα ψυγεία και τα σεντούκια, κάτω από τα παπλώματα, σε θυρίδες και σε άλλα ασύλληπτα μέρη» εκτίμησε νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δ. Μάρδας.

Στόχος της κυβέρνησης, όπως είπε στον τηλεοπτικό σταθμό Star, είναι στο πλαίσιο της φορολογικής δικαιοσύνης, να εφαρμόσει την νομοθεσία για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

«Να δώσουν οι πολίτες τους φόρους, να αισθάνονται και αυτοί άνετα, να μαζέψουμε και εμείς χρήματα» πρόσθεσε ο κ. Μάρδας, ξεκαθαρίζοντας ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν προτίθεται να δεσμεύσει θυρίδες.

«Δεν θα ανοίξουμε θυρίδες» εξήγησε και πρόσθεσε πως το υπουργείο επεξεργάζεται και σχετική ρύθμιση, ώστε να μπουν χρήματα στα δημόσια ταμεία.

Όπως άφησε να εννοηθεί ο κ. Μάρδας, το κράτος θα ζητήσει από όσους έχουν μαύρο χρήμα, να το δηλώσουν.

Τόνισε πως κάποιος «θα το κάνει γιατί θέλει να απαλλαγεί από αυτό το άγχος και γιατί θέλει να επενδύσει τα χρήματα του».


(ΑΠΕ)


 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness