Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Έκπτωτος ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ από τη διοίκηση της Αττικής Οδού

Αυστηρές κυρώσεις στην κοινοπραξία της Αττικής Οδού, της οποίας ηγείται η εταιρεία ΕΛΛΑΚΤΩΡ, είναι αποφασισμένη να επιβάλλει η κυβέρνηση.

Στο Μαξίμου και στο Υπουργείο Υποδομών η οργή ξεχειλίζει για την εγκληματική στάση της Κοινοπραξίας που είχε σαν αποτέλεσμα να βρεθούν σε κατάσταση ομηρίας χιλιάδες εγκλωβισμένοι οδηγοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τις ποινικές και αστικές ευθύνες, η Κοινοπραξία και ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ θα αντιμετωπίσουν τις ακόλουθες κυρώσεις:

Πρώτον: Αναμένεται να τεθούν έκπτωτοι και η Αττική Οδός ενδεχομένως να αποκτήσει νέα, προσωρινή διοίκηση στην οποία δεν θα συμμετέχει ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Δεύτερον: Ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ και ενδεχομένως και μία δεύτερη τεχνική εταιρεία που συμμετέχει στην Κοινοπραξία και στη Διοίκηση της Αττικής Οδού θα αποκλειστούν από τον νέο διαγωνισμό. Μάλιστα δεν αποκλείεται να αποφασιστεί ο αποκλεισμός τους για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα από τη διαχείριση αυτοκινητόδρομων.

Τρίτον: Το Δημόσιο αναμένεται να διεκδικήσει αποζημιώσεις μαμούθ, γιατί η Κοινοπραξία αθέτησε τους όρους της σύμβασης και απέδειξε ανικανότητα για τη διαχείριση της Αττικής Οδού, θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Με δεδομένη την κατάσταση που επικρατεί στον ΑΚΤΩΡΑ, οι εξελίξεις θα προκαλέσουν νέο κύμα αντιπαράθεσης ανάμεσα στα αντιμαχόμενα στρατόπεδα που διεκδικούν τον έλεγχο της διοίκησης του ομίλου.

Δεν αποκλείεται οι μέτοχοι της μειοψηφίας να ζητήσουν εκ νέου τη σύγκλιση έκτακτης γενικής συνέλευσης προκειμένου να γίνει αλλαγή διοίκησης.

Η παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της Αττικής Οδού, Θ. Χαλκιά, είναι απαρχή μιας χιονοστιβάδας εξελίξεων.

ΠΗΓΗ:15MINUTES.GR

    

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness