Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Χώρους επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης επισκέφθηκε ο ΓΓ του Υπουργείου Παιδείας Γ. Βούτσινος στη Δυτική Μακεδονία

Χώρους επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στη Δυτική Μακεδονία επισκέφθηκε ο γενικός γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας Γεώργιος Βούτσινος, συνοδευόμενος από τον περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη. Παράλληλα είχε επαφές με τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης και με όλους τους διευθυντές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των ΕΠΑΛ, Δημοσίων ΙΕΚ και των Εργαστηριακών Κέντρων της Δυτικής Μακεδονίας.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με σκοπό τη συνεργασία του κ. Βούτσινου με τις Τοπικές Αρχές και τους υπεύθυνους της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στη Δυτική Μακεδονία, για τη συνολική αναβάθμιση των υποδομών των ΕΠΑΛ και των ΙΕΚ και την επικαιροποίηση του Προγράμματος Σπουδών, ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες που θα προκύψουν με το νέο αναπτυξιακό παραγωγικό μοντέλο που διαμορφώνεται κατά τη μετάβαση στη μετά λιγνίτη εποχή.

Ο κ. Βούτσινος επισκέφθηκε και χώρους του Πανεπιστημίου, ενώ συναντήθηκε και με τον πρύτανη Θεόδωρο Θεοδουλίδη και συζήτησαν την περαιτέρω βελτιστοποίηση της συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο, για θέματα επαγγελματικής εκπαίδευσης σε επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας.

Σημειώνεται ότι το επόμενο χρονικό διάστημα ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης και οι διευθυντές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των ΕΠΑΛ, Δημοσίων ΙΕΚ και των Εργαστηριακών Κέντρων της Δυτικής Μακεδονίας θα καταλήξουν στις τελικές τους προτάσεις, για τη συνολική αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στη Δυτική Μακεδονία μέσω του Περιφερειακού Συμβουλίου Σύνδεσης με την Παραγωγή και την Αγορά Εργασίας (ΣΣΠΑΕ).

 

ΠΗΓΗ : ΑΠΕ