Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Διαρροή αερίου σε εργοστάσιο στην Ινδία - 87 εργαζόμενες εισήχθησαν σε νοσοκομεία

Τουλάχιστον 87 Ινδές εισήχθησαν σε νοσοκομεία έπειτα από διαρροή αερίου σε εργοστάσιο όπου κατασκευάζονται ενδύματα, στο νότιο τμήμα της Ινδίας, μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Οι εργάτριες άρχισαν να αισθάνονται ναυτία και να κάνουν εμετούς στο εργοστάσιο, στην περιοχή Ατσιουταπούραμ, στην πολιτεία Άντρα Πραντές, τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη.

Δεν αναφέρθηκε πάντως κανένας θάνατος και η κατάσταση τέθηκε υπό έλεγχο σήμερα, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο India Today.

Παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί τον Ιούνιο, στην ίδια πολιτεία, όταν 200 γυναίκες λιποθύμησαν εξαιτίας διαρροής αερίου, θύμισε το τηλεοπτικό δίκτυο NDTV.

Το 2020, τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες άλλοι εισήχθησαν σε νοσοκομεία εξαιτίας διαρροής αερίου σε χημικό εργοστάσιο στη Βισαχαπάντναμ, βιομηχανική πόλη και λιμάνι στην ίδια πολιτεία.

Το 1984, στην Ινδία εκτυλίχθηκε μια από τις χειρότερες βιομηχανικής καταστροφές της ιστορίας της σε εργοστάσιο παραγωγής εντομοκτόνων στην Μποπάλ, στο κεντρικό τμήμα της χώρας.

Περίπου 3.500 περίοικοι στην περιοχή του εργοστασίου, που εκμεταλλευόταν η Union Carbide, βρήκαν τον θάνατο τις ημέρες που ακολούθησαν, εξαιτίας της διαρροής τοξικού αερίου. Ως ακόμη και σήμερα, ο πληθυσμός υφίσταται τις συνέπειες αυτής της καταστροφής.

Παιδιά γεννιούνται με αναπηρίες και φρικιαστικές δυσπλασίες εξαιτίας των τοξικών ουσιών τις οποίες είχαν εισπνεύσει οι μητέρες τους.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

    

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness