Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Αυτοψία στο λιμενικό έργο της Αρκίτσας από τον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό και τον Δήμαρχο Λοκρών Θανάση Ζεκεντέ

 

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης  Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας και ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Αλιευτικής Πολιτικής Κώστας Αποστολόπουλος, μαζί με τον Δήμαρχο Λοκρών Θανάση Ζεκεντέ επέβλεψαν σήμερα, Τρίτη 07 Δεκεμβρίου 2021, το έργο της επέκτασης του Λιμανιού της Αρκίτσας . 

Πρόκειται για ένα από τα πλέον αναπτυξιακά έργα, που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο και εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό της Περιφερειακής Αρχής για την συνολική αναβάθμιση των λιμανιών της  Φθιώτιδας. Το λιμενικό έργο προχωρά ομαλά και -σύμφωνα με τους εκπροσώπους της κατασκευαστικής εταιρείας- αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ως το καλοκαίρι του 2022.

Ακολούθησε αυτοψία στο Κ.Υ. Αταλάντης, όπου ξεκίνησαν ήδη εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης, ενώ στο στάδιο της υλοποίησης μπαίνει και το έργο προϋπολογισμού 900.000€, για την αποπεράτωση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Μαλεσίνας.

Στη σύσκεψη με τοπικούς φορείς, που πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια, στο δημοτικό κατάστημα Αταλάντης, ο Περιφερειάρχης και υπηρεσιακά στελέχη ενημέρωσαν για την πορεία εργων που ολοκληρώθηκαν, όπως το οδικό έργο Μαρτίνο – Λάρυμνα, προϋπολογισμού 3.100.000€.,  η ολοκλήρωση της οδού Ζέλι – Αταλάντη, προϋπολογισμού 220.000€., και εργων που οδεύουν προς δημοπράτηση, όπως το οδικό έργο από Αταλάντη έως την Επαρχιακή Οδό Αταλάντης – Καλαποδίου, προϋπολογισμού 1.000.000€ και η βελτίωση της οδού Έξαρχος – Ορχομενός, προϋπολογισμού 1.800.000€.

''Εκτελούμε και δρομολογούμε έργα συνολικού προϋπολογισμού άνω των 12 εκατ. ευρώ στο Δήμο Λοκρών και παράλληλα καταγράφουμε κάθε νέα ανάγκη, κάθε άλλη αναπτυξιακή προοπτική'' δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανό

Ο Δήμαρχος Λοκρών Θανάσης Ζεκεντές δήλωσε: «Στην αρχή της θητείας μου ως Δήμαρχος Λοκρών συναντηθήκαμε με τον Περιφερειάρχη κ. Φ. Σπανό και θέσαμε τις βάσεις για να ξεμπλοκάρει το Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για το Δήμο Λοκρών.

Σε διαδοχικές συναντήσεις πιέσαμε επιτακτικά και θέσαμε την ανάγκη να επανεκκινήσει η υλοποίηση του Τεχνικού Προγράμματος και πλέον έχουν τεθεί σε σειρά τα έργα του Δήμου Λοκρών και οφείλουμε να αποδώσουμε τα εύσημα στην Περιφέρεια. Οι όποιες υστερήσεις σε εκταμιεύσεις σχετίζονται με γενικότερες καθυστερήσεις του ΠΔΕ λόγω χρηματοδότησης των αναγκών που προέκυψαν από την πανδημία κατά προτεραιότητα.

Τέλος, πρέπει να προταχθεί από το έργο του δρόμου Αταλάντη – Σκάλα Αταλάντης η είσοδος της πόλης για λόγους κυκλοφοριακής οδικής ασφάλειας''.

Φωτογραφίες