Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Δις ισόβια για το φονικό στις Θεσπιές από το Μεικτό Oρκωτό Κακουργιοδικείο Χαλκίδας

Ποινή κάθειρξης δις ισόβια και οκτώ χρόνια επέβαλε στον βασικό κατηγορούμενο του άγριου φονικού στις Θεσπιές, στις 13 Δεκεμβρίου του 2019, το Μικτό Oρκωτό Κακουργιοδικείο Χαλκίδας, ενώ στους άλλους δύο κατηγορουμένους, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 6 μηνών και χρηματικό πρόστιμο.

Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας αναδείχθηκε η χρόνια κόντρα μεταξύ των δύο εταιρειών φύλαξης, οι οποίες και στάθηκαν η αιτία για τη φονική συμπλοκή.

Μία διαφημιστική πινακίδα έξω από το σχολείο των Θεσπιών ήταν η αφορμή να χάσουν τη ζωή τους πατέρας και γιος, ηλικίας 66 και 34 ετών αντίστοιχα και να τραυματιστούν δύο ακόμη άτομα 33 και 52 χρόνων.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Δήμαρχος είχε αναθέσει τη φύλαξη του Λυκείου στις Θεσπιές Βοιωτίας, σε μια εταιρεία σεκιούριτι, ιδιοκτησίας του νεκρού 66χρονου. Όμως έληξε η σύμβαση και αποφασίστηκε να υπογραφεί νέα σύμβαση με την άλλη (ανταγωνίστρια) εταιρεία σεκιούριτι.

Μόλις πήγαν οι άνδρες της νέας εταιρείας να αναλάβουν τη φύλαξη του έργου, ήρθαν σε αντιπαράθεση με τους εργαζομένους της εταιρείας που είχε μέχρι πρότινος τη φύλαξη του Λυκείου. Οι δύο ιδιοκτήτες, που είναι εξαδέλφια, παλιά είχαν κοινή εταιρεία σεκιούριτι.

Ωστόσο στην πορεία “τα έσπασαν” και έκαναν δύο χωριστές εταιρείες. Η αφορμή δόθηκε με το συγκεκριμένο έργο.

Μετά την λήξη της σύμβασης με την μία εταιρεία και την υπογραφή νέου συμβολαίου με την άλλη, ο Δήμαρχος Θεσπιών Βοιωτίας, έδωσε εντολή να κατέβει η πινακίδα, η οποία ανέγραφε ποια εταιρεία security προστάτευε το εν λόγω σχολικό ίδρυμα. Ωστόσο, τα αίματα άναψαν, έξω από το σχολείο, όταν πήγαν και οι εκπρόσωποι της εταιρείας που είχε μέχρι πρότινος τη φύλαξη.

Έτσι σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πατέρας και γιος.

 

 

    

 

randomness