Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Εθνική Τράπεζα: Νέος Πρόεδρος ο Γκίκας Χαρδούβελης

Την εκλογή του Γκίκα Χαρδούβελη στην θέση του Προέδρου της Εθνικής Τράπεζας αποφάσισε χθες το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας. Η τοποθέτηση θα ολοκληρωθεί στην Γενική Συνέλευση των μετόχων στο τέλος Ιουλίου.

Η εκλογή του κ. Χαρδουβελη έχει την σύμφωνη γνώμη τόσο της Τράπεζας της Ελλάδος όσο και του ΤΧΣ, ενώ θα ενημερωθεί άμεσα και ο SSM.

Στο τέλος του μήνα και οι μέτοχοι της Τράπεζας, κατά την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση, θα κληθούν να εγκρίνουν την τοποθέτηση του κ. Χαρδούβελη στη θέση του προέδρου του ΔΣ.

 
 

Σημειώνεται ότι ο έτερος υποψήφιος για τη θέση του προέδρου της Εθνικής Τράπεζας ήταν τραπεζίτης Ανδρέας (Άντος) Κυριαζής, που τα τελευταία έξι χρόνια εργάζονταν σε υψηλόβαθμη θέση στην EFG ως Private Banker.

 

Ο κ. Χαρδούβελης είναι Ανεξάρτητος Σύμβουλος του Δ.Σ. της ΕΤΕ από τον Ιούλιο του 2019, ενώ κατέχει σημαντική εμπειρία σε τραπεζικά και χρηματοοικονομικά θέματα, έχει μακρά καριέρα στην οικονομική έρευνα, εμπειρία σε ανώτατες κυβερνητικές θέσεις και συνεχή επαφή με την επενδυτική κοινότητα, εντός και εκτός Ελλάδος.

Ο κ. Χαρδούβελης έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων, μέλος του Δ.Σ. της Εθνικής Χρηματιστηριακής, του Χρηματιστηρίου Παραγώγων Αθηνών, του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, καθώς και μέλος της Επιτροπής Ευρωπαίκών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ομοσπονδίας.

Επίσης κατέχει τις θέσεις του Α΄ Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΙΟΒΕ, μέλος Διοικητικού Συμβουλίου του Anatolia College και του Multinational Finance Society, μέλος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου του Cyprus International Institute of Management, ενώ είναι Καθηγητής στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς και Ερευνητικός Εταίρος στο Centre for Economic Policy Research του Λονδίνου.

Είναι κάτοχος πτυχίου Bachelor of Arts και Master of Science στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά του Πανεπιστημίου Harvard της Μασαχουσέτης, καθώς και Διδακτορικού Διπλώματος στα Οικονομικά του Πανεπιστημίου Berkeley της Καλιφόρνιας.

ΠΗΓΗ NEWS247.GR

 

    

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων