Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Λοκρίδα: Κινητοποίηση για αποκατάσταση προβλημάτων σε δρόμους και ηλεκτροδότηση από το χιόνι

Μεγάλα προβλήματα άφησε πίσω της η κακοκαιρία ΕΛΠΙΔΑ στο Δήμο Λοκρών καθώς η ποσότητα του χιονιού που έπεσε ήταν πολύ μεγάλη. Τόσο μέσα στην Αταλάντη όσο και στις παραθαλάσσιες περιοχές το ύψος του χιονιού ξεπέρασε τους 30 πόντους ενώ στα ορεινά έφτασε το 1 μέτρο. 

Τα προβλήματα όμως στη Λοκρίδα δεν εντοπίζονται μόνο στον αποχιονισμό των δρόμων αλλά και στην ηλεκτροδότηση καθώς πολλές περιοχές έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα από το βράδυ της Δευτέρας.

Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών αναγκάζονται να μείνουν χωρίς θέρμανση σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες αλλά και χωρίς νερό σε αρκετές περιπτώσεις. Συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ έχουν ρίξει το βάρος από το πρωί της Τρίτης στην αποκατάσταση του ηλεκτρικού ρεύματος στις πληγείσες περιοχές.

Ο Δήμαρχος Λοκρών Θανάσης Ζεκεντές από την αρχή της κακοκαιρίας ευχαρίστησε «όλους τους αιρετούς, τους χειριστές και εργαζόμενους του Δήμου, της Περιφέρειας, της ΔΕΔΔΗΕ, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και τους ιδιώτες επαγγελματίες που έδωσαν υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες μάχη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της χιονόπτωσης και της παγωνιάς. Δεκάδες άνθρωποι συνεχίζουν να εργάζονται και αξίζουν το σεβασμό μας.Ζητούμε την κατανόηση των συμπολιτών μας και την υπομονή τους».