Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Λοκρών Αποτελέσματα δειγματοληπτικού ελέγχου ανίχνευσης αντισωμάτων COVID-19


Στο πλαίσιο δράσεων του Δήμου Λοκρών για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού σε συνεργασία με την Πνευμονολογική Κλινική και το Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για τον περιορισμό της διασποράς του, συνδιοργανώθηκε στις 14-15 Ιουνίου δωρεάν μαζικός δειγματοληπτικός έλεγχος ανίχνευσης αντισωμάτων COVID-19 στο Δημοτικό Κατάστημα Μαλεσίνας με τη συμμετοχή 556 κατοίκων.
Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα το 77% των κατοίκων που υποβλήθηκαν στον έλεγχο ανίχνευσης αντισωμάτων COVID-19 έχουν αποκτήσει ανοσία (427 θετικοί και 129 αρνητικοί). Το δείγμα είναι μεγάλο, δηλαδή θεωρείται αντιπροσωπευτικό, και το ποσοστό είναι ανοσίας είναι υψηλό. Την επόμενη εβδομάδα η επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα έχει ολοκληρώσει την αναλυτική επεξεργασία των αποτελεσμάτων και τα συμπεράσματα της μελέτης θα δημοσιοποιηθούν.
Ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές με την ευκαιρία της δημοσιοποίησης των πρώτων αποτελεσμάτων της δειγματοληψίας δηλώνει: «Ο Δήμος Λοκρών πρωτοπόρος στη Στερεά Ελλάδα έκανε μια απόλυτα επιτυχημένη πιλοτική συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και την ομάδα του Καθηγητή Ιατρικής κ. Κωνσταντίνου Γουργουλιάνη στο πλαίσιο μελέτης της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού. Τα πρώτα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά ικανοποιητικά και δείχνουν ένα πολύ υψηλό ποσοστό ανοσίας. Αναμένουμε με ενδιαφέρον την επόμενη εβδομάδα τα επεξεργασμένα αποτελέσματα που θα μας δώσουν μια ακόμη καλύτερη εικόνα που θα βοηθήσει πολλαπλά στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας».
Οι συμμετέχοντες μπορούν να βρουν τα αποτελέσματά τους μέσω του αριθμού (SID) που τους εδόθη κατά τη διάρκεια της εξέτασης.

    

randomness