Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Σκληρή απάντηση Δημάρχου Λοκρών Θανάση Ζεκεντέ στο Σύλλογο Δημοτικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας -Φωκίδας

Σκληρή απάντηση στο Σύλλογο Υπαλλήλων Δήμων των νομών Φθιώτιδας και Φωκίδας , δίνει σήμερα ο Δήμαρχος Λοκρών Θανάσης Ζεκεντές , με αφορμή την εμπλοκή τους στη πολιτική αντιπαράθεση της δημοτικής αρχής με την παράταξη του πρώην Δημάρχου Νίκου Λιόλιου . 

Απαντώντας στην ανακοίνωση του Συλλόγου δημοτικών υπαλλήλων που τον κατηγορούν για αυταρχικές συμπεριφορές , ο Δήμαρχος αναφέρει οτι με τη στάση τους επιδιώκουν να εξυπηρετήσουν   πολιτικές σκοπιμότητες . 

Ο Δήμαρχος Λοκρών  κάνει λόγο για μια θλιβερή και κατακριτέα ανακοίνωση και σημειώνει οτι δεν εκβιάζεται και δεν λογοδοτεί σε αργόσχολους που εκμεταλλεύονται τη θέση τους για ίδιον όφελος.

''Ως Δήμαρχος λογοδοτώ για τις πράξεις και τις ενέργειες μου απέναντι στους δημότες που επιζητούν καλύτερες υπηρεσίες και βελτίωση της καθημερινότητας τους'' τονίζει  στην ανακοινωσή του ο κ. Ζεκεντές . 

''Με απόλυτη απογοήτευση παρακολουθούμε την εμπλοκή της ηγεσίας του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων Νομών Φθιώτιδας Φωκίδας σε πολιτικές σκοπιμότητες στο Δήμο Λοκρών για να εκβιάσουν σε προσωπικό επίπεδο χάρες ή οικογενειακές εξυπηρετήσεις.

Ως Δήμαρχος δεν εκβιάζομαι και δεν λογοδοτώ σε αργόσχολους που εκμεταλλεύονται τη θέση τους για ίδιον όφελος. Ως Δήμαρχος λογοδοτώ για τις πράξεις και τις ενέργειες μου απέναντι στους δημότες που επιζητούν καλύτερες υπηρεσίες και βελτίωση της καθημερινότητας τους.

Ως δημοτική αρχή από την πρώτη ημέρα σηκώσαμε τα μανίκια και δουλέψαμε σκληρά για να αλλάξουμε την εικόνα διάλυσης, εγκατάλειψης και κατάρρευσης που μας κληρονόμησε σε όλα τα επίπεδα η απούσα και ανύπαρκτη για τον τόπο μας δημοτική αρχή του Νίκου Λιόλιου.

Στη προσπάθεια μας αυτή κάναμε προσκλητήριο σε όσους εργαζομένους με προσωπική αγάπη για τη δουλειά τους και το κοινωνικό σύνολο ήθελαν να στηρίξουν την προσπάθεια μας για έναν καλύτερο και πιο αποτελεσματικό Δήμο. Στο προσκλητήριο αυτό βρέθηκαν κοντά μας οι περισσότεροι εργαζόμενοι που με ευσυνειδησία τηρούν τις υποχρεώσεις τους και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με αυταπάρνηση.

Υπήρξε όμως και μια μικρή μειοψηφία που κλήθηκε να ξεβολευτεί και να εργαστεί. Για να αποφύγει να εργαστεί επέλεξε την κακοήθη επίθεση στη δημοτική αρχή, γιατί προτιμά την εποχή της ανύπαρκτης διοίκησης Νίκου Λιόλιου, όπου ο Δήμαρχος εν ώρα εργασίας έκανε «πολιτική» στα καφενεία του Δήμου και κάποιοι, ευτυχώς λίγοι εργαζόμενοι, επωφελούνταν για να κάνουν το ίδιο εν ώρα εργασίας.

Η εποχή της διάλυσης και της εγκατάλειψης στο Δήμο Λοκρών έληξε οριστικά το 2019. Η εποχή της δουλειάς και της δημιουργίας στο Δήμο Λοκρών έχει ήδη ξεκινήσει.

Η σημερινή δημοτική αρχή στέκεται δίπλα στους εργαζόμενους και στους υπαλλήλους του Δήμου. Ήδη έχουν γίνει σοβαρές προσπάθειες βελτίωσης της καθημερινότητας (προμήθεια Η/Υ και καθισμάτων, συντηρήσεις στους χώρους εργασίας), της ασφάλειας και υγιεινής των εργαζομένων (χορήγηση ΜΑΠ, τουαλέτες στο γραφείο κίνησης, επισκευές των οχημάτων του Δήμου), των παροχών σε χρήμα και είδος (διανομή γάλακτος, καταβλήθηκαν τα αναδρομικά δικαστικών αποφάσεων χωρίς έφεση από το Δήμο, καταβλήθηκαν σε χρήμα αναδρομικά τα οφειλόμενα ΜΑΠ και γάλατα της προηγούμενης δημοτικής αρχής) και πολλά άλλα. Όσο περνά ο καιρός τόσο περισσότερο θα παρεμβαίνουμε βελτιωτικά στις συνθήκες εργασίας του προσωπικού.

Η διοίκηση του Συλλόγου είναι ευπρόσδεκτη να συζητήσουμε τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων και μόνο αυτά. Κανένας εργαζόμενος δεν κόπτεται για τις φιλοδοξίες και τις σκοπιμότητες της ηγεσίας του Συλλόγου. Όλοι οι εργαζόμενοι αναμένουν από το Προεδρείο τους προτάσεις για τα εργασιακά θέματα και όχι ατέρμονους αφορισμούς και κακόβουλη σκόπιμη κριτική''.

 

Ο νέος γύρος πολιτικής αντιπαράθεσης στο Δήμο Λοκρών ξεκίνησε με αφορμή την ανακοίνωση του πρωήν Δημάρχου Νίκου Λιόλιου με την οποία χαρακτηρίζει καταστροφικές για το Δήμο τις πολιτικές της δημοτικής αρχής του κ. Ζεκεντέ .

 

Στην ανακοινωσή του ο κ. Λιόλιος σημείωνε τα εξής :

''Πρέπει να γνωρίζουν οι δημότες ότι έγινε δήμαρχος για να εξυπηρετήσει διάφορα συμφέροντα.

- Παρέλαβε ένα Δήμο με έτοιμα έργα 10.000.000 ευρώ (αντιπλημμυρικά, ασφαλτοστρώσεις, οδοφωτισμό, δεξαμενή Αταλάντης, δίκτυο ύδρευσης κ.ά. ) που καθυστερεί την υλοποίησή τους κι ένα Δήμο ΞΕΧΡΕΩΜΕΝΟ από παλιά χρέη !
- Πραγματοποίησε πολλαπλές αυξήσεις σε όλα τα τέλη από 20-155 % σε ύδρευση ,φωτισμό, καθαριότητα κ.ά. Αντίθετα εμείς καμία αύξηση δεν κάναμε από το 2011-2019 , παρά μείωση 25% στην ύδρευση.
- Η καθαριότητα είναι ελλιπέστατη παρά το γεγονός ότι ο Δήμος έχει επάρκεια πλέον μέσων και προσωπικού και χρησιμοποιούν ιδιώτη με μεγάλο κόστος για το Δήμο.
- Σοβαρότατο είναι ότι πραγματοποιείται Εισαγγελική έρευνα για αμέλεια και έλλειψη μέτρων για τον κορονο'ι'ό , ιδίως στη Μαλεσίνα.
- Ο βιολογικός στη Μαλεσίνα δε δουλεύει με κινδύνους για τη δημόσια υγεία.
- Δεν ξεκίνησε η λειτουργία του βιολογικού στην Αταλάντη, που ήταν έτοιμος από το 2019, χωρίς καμία εξήγηση.
-Διώξεις υπαλλήλων, παραιτήσεις διευθυντών του Δήμου, μειώσεις μισθών και απολύσεις σε εργαζόμενους του Δήμου γίνονται άδικα κι αναίτια.
-Απώλεια Υπηρεσιών και Τραπεζών χωρίς καμία διαμαρτυρία, παρά τις προτάσεις μας .
- Κατάργησε κοινωνικά προγράμματα πολλών ετών (συσσιτίου, ανταλλακτηρίου ρούχων, παιχνιδιών, λουτροθεραπειών ηλικιωμένων του Δήμου και κλείσιμο τριών ΚΑΠΗ.
Η σημερινή εικόνα του Δήμου, σε αντίθεση με αυτό που προσπαθεί να δείξει ο Δήμαρχος με φωτογραφίες της στιγμής και παραπλανητικές δημοσιεύσεις , είναι απογοητευτική . Δεν παράγει έργο, παρά πραγματοποιεί αυτά που βρήκε έτοιμα από μας. Σε αντίθεση με όσα υποσχόταν, δε βοηθάει την τοπική κοινωνία και βρίσκεται σε ένα άδειο Δημαρχείο από δημότες ''.

    

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness