Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στην πλατεία Ελευθερίας της Λαμίας

Συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας της Λαμίας, πραγματοποίησαν σήμερα Τρίτη (25/5) οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ στα πλαίσια της σημερινής 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης.

Όπως τονίζουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, στο εργοστάσιο της Λάρυμνας και στα μεταλλεία του Αϊ Γιάννη, η σημερινή κινητοποίηση είναι η συνέχιση του πολύμηνου δίκαιου αγώνα τους για τη λειτουργία της εταιρείας. 

Για τη μετάβαση μάλιστα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στη Λαμία, στη σημερινή συγκέντρωση δρομολογήηκαν και λεωφορεία που αναχώρησαν από τη Λάρυμνα, τη Μαλεσίνα και άλλα χωριά της περιοχής στις 9 το πρωί.

Oι εργαζόμενοι μετά το συλλαλητήριο στην πλατεία Ελευθερίας προγραμματίζουν συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης σε μια ύστατη προσπάθεια να αποσπάσουν μια σαφή δέσμευση για το  μέλλον των θέσεων εργασίας της βιομηχανίας.

Σε πρώτη φάση τα σωματεία εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ έχουν αποφασίσει κάθοδο στην Αθήνα και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Στη σημερινή κινητοποίηση των εργαζομένων συμμετείχαν αντιπροσωπείες των εργατικών κέντρων της περιφέρειας δημοτικές και περιφερειακές παρατάξεις ,ενώ παρών στη συγκέντρωση και η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας με επικεφαλής τον Συντονιστή Γραμματέα Βαγγέλη Σακελλάρη.

 

Διαβάστε περισσότερα στο φύλλο του "Λ.Τ." της Τετάρτης (26/5)

 

 

Φωτογραφίες

    

randomness