Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ανταγωνιστική ομάδα και καλό ποδόσφαιρο ο στόχος της Προοδευτικής Λάρυμνας στη φετινή Α’ Κατηγορία

Με στόχο τη δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ομάδας που θα αποδίδει καλό ποδόσφαιρο και θα έχει «οικογενειακό» κλίμα στα αποδυτήριά της, συμμετέχει στο φετινό πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Φθιώτιδας, η ομάδα της Προοδευτικής Λάρυμνας.

Η λοκρική ομάδα, μέχρι αυτή τη στιγμή τα έχει πάει περίφημα στο φετινό μαραθώνιο, αφού μετά από 10 αγωνιστικές, «συγκατοικεί» με τον Αστέρα Σταυρού στην 3η θέση, με 22 βαθμούς και βρίσκεται στο -3 από την κορυφή και τη Στυλίδα, δείχνοντας ότι έχει καταφέρει εν πολλοίς μέχρι στιγμής να πραγματοποιήσει το στόχο της ανταγωνιστικής ομάδας που θέλει να παρουσιάσει. Παράλληλα, θέλει να δώσει συνέχεια στην καλή της πορεία, ώστε να μπορέσει να πετύχει και το στόχο της να τερματίσει όσο πιο ψηλά γίνεται, για να καταγράψει άλλη μια πολύ επιτυχημένη χρονιά, όπως συμβαίνει και τα τέσσερα τελευταία χρόνια.

 

Έτος Ίδρυσης: 1958

Γραφεία Ομάδας: Οδός Ευαγγελίστριας - Λάρυμνα Φθιώτιδας (Στα γραφεία της κοινότητας Λάρυμνας έχει παραχωρηθεί χώρος)

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 6970455744 - 6973738802

E-mail: p.bitsakos2@gmail.com TPLX85@HOTMAIL.COM

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Προοδευτικής Λάρυμνας

 

Πρόεδρος: Μπιτσάκος Παναγιώτης & Ιωάννης

Αντιπρόεδρος: Τσελεμάρκος Θαλασσινός

Ταμίας: Θάνος Ευάγγελος

Γραμματέας: Πίσσαρης Θεόδωρος

Μέλος: Μπιτσάκος Παναγιώτης & Γεωργίου

Μέλος: Ανδρίτσος Γκίκας

Μέλος: Καράλης Δημήτριος

Μέλος: Δαραμάρας Αθανάσιος

Μέλος: Σαριγιάννης Χρήστος

Μέλος: Δουβής Σπυρίδων

Μέλος: Καμπάκος Νικόλαος

 

Το Προπονητικό Επιτελείο της Προοδευτικής Λάρυμνας

 

Προπονητής: Νικολάου Γεώργιος

Γενικός Αρχηγός: Θεοχάρης Δημήτριος

 

Το Ρόστερ της Προοδευτικής Λάρυμνας

 

ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ

ΤΣΕΛΕΜΑΡΚΟΣ ΝΙΚΟΣ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ

ΛΙΟΛΙΟΣ ΜΑΡΙΟΣ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ

ΚΗΡΟΛΙΒΑΝΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΟΠΕΡ

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΤΟΠΕΡ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΑΡΗΣ ΜΠΑΚ/ ΧΑΦ ΔΕΞΙ

ΓΚΕΡΠΙΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΚ/ΧΑΦ ΔΕΞΙ

ΚΗΡΟΛΙΒΑΝΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΠΑΚ/ΧΑΦ ΑΡΙΣΤΕΡΟ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΧΑΦ

LEAMTRO MATIAS ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΧΑΦ

ΤΣΙΑΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΧΑΦ

ΝΤΕΛΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΤΟΠΕΡ

ΝΙΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ

ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΕΞΙ ΧΑΦ

ΔΕΔΕΣ ΚΩΣΤΑΣ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΧΑΦ

ΠΑΠΑΔΗΜΙΤΡΙΟΥ ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΧΑΦ

ΣΤΑΘΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΕΞΙ ΧΑΦ

ΠΡΙΦΤΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΧΑΦ

ΔΑΡΡΑΣ ΑΡΓΥΡΗΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ

ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ

 

Παναγιώτης Μπιτσάκος: «Ανταγωνιστική ομάδα στο δυνατότερο πρωτάθλημα»

 

Για τη φετινή πορεία της ομάδας στην Α’ Κατηγορία της ΕΠΣ Φθιώτιδας, για τους στόχους του συλλόγου στο φετινό πρωτάθλημα αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σαν διοίκηση, μίλησε στον «Λ.Τ.» ο πρόεδρος της Προοδευτικής Λάρυμνας, Παναγιώτης Μπιτσάκος.

 

Ερώτηση: Η Προοδευτική Λάρυμνας πραγματοποιεί εξαιρετική πορεία στο φετινό πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Φθιώτιδας και αυτή τη στιγμή φιγουράρει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και τους 22 βαθμούς μαζί με τον Αστέρα Σταυρού. Ποιοι οι στόχοι της ομάδας για τη φετινή σεζόν;

 

Απάντηση: «Η Προοδευτική εδώ και τέσσερα χρόνια από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε σαν Δ.Σ τις τύχες της ομάδας πρωταγωνιστεί και είναι συνεχώς στις τέσσερις κορυφαίες ομάδες της Α’ Κατηγορίας Φθιώτιδας. Οι στόχοι της ομάδας μας είναι να έχουμε μια ανταγωνιστική ομάδα η οποία να παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και να υπάρχει οικογενειακό κλίμα στους νεαρούς αθλητές για να χαίρονται την κάθε προσπάθεια τους μέσα στο γήπεδο. Κάθε παιχνίδι πλέον θα προσπαθήσουμε να το κερδίσουμε και να τερματίσουμε όσον τον δυνατόν ψηλότερα».

 

Ερώτηση: Ποια η γνώμη σας για το φετινό πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας;

 

Απάντηση: «Το φετινό πρωτάθλημα είναι ιδιαιτέρως ανταγωνιστικό και ίσως να είναι το δυνατότερο που θα έχει διεξαχθεί τα τελευταία πέντε χρόνια, μακάρι να είχε επιπλέον ομάδες για να είχε μεγαλύτερη χρονική διάρκεια με περισσότερα συναρπαστικά παιχνίδια».

 

Ερώτηση: Πως βλέπετε το σημερινό γειτονικό ντέρμπι με τον Οπούντιο Μαρτίνου;

 

Απάντηση: «Το σημερινό παιχνίδι είναι παραδοσιακά ένα από τα γνωστά, δυνατά ντέρμπι της περιοχής αλλά και ευρύτερα της Φθιώτιδας πλέον τα τελευταία χρόνια. Ας μην ξεχνάμε ότι προ διετίας, οι δυο ομάδες διεκδίκησαν μέχρι τέλους το πρωτάθλημα στην κατηγορία πριν διακοπεί οριστικά από τον κορωνοϊό. Πιστεύω θα είναι ένα υπέροχο παιχνίδι μεταξύ δύο πολύ δυνατών ομάδων και εύχομαι να κερδίσει ο καλύτερος. Επίσης, προσωπικά, είναι πολύ σημαντικό για ‘μένα το ματς αφού εκτός του ότι τώρα είμαι στον προεδρικό θώκο της Προοδευτικής Λάρυμνας, έχω αγωνιστεί με τον Οπούντιο για τέσσερα χρόνια, έχοντας κατακτήσει και ένα πρωτάλθημα!» .

 

Ερώτηση: Το σχόλιό σας για την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα μετά από 1,5 χρόνο απουσίας λόγω των συνθηκών της πανδημίας.

 

Απάντηση: «Εφόσον επανήλθαν σε αγωνιστική δράση τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα είναι πολύ σημαντικό που επέστρεψε και ο κόσμος στα γήπεδα . Τον κόσμο στον ερασιτεχνικό αθλητισμό τον θέλουμε δίπλα μας τον χρειαζόμαστε να μας στηρίζει μιας είναι η κινητήριος δύναμη για να συνεχίσουμε την προσπάθεια που κάνουμε».

 

Ερώτηση: Ποια προβλήματα αντιμετωπίζετε σαν διοίκηση; και αυτά, έγιναν ακόμη πιο δύσκολα στα δύο τελευταία χρόνια λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού;

 

Απάντηση: «Υπάρχουν πολλά σημαντικά προβλήματα όπως:

Α. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΣΦΥΞΙΑ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι αθλητισμός χωρίς τα ερασιτεχνικά σωματεία δεν γίνεται να υπάρξει. Οι “κυψέλες” του Ερασιτεχνικού αθλητισμού αυτή τη στιγμή ψυχορραγούν και κανείς δεν μπορεί να… βάλει το χέρι του στη φωτιά για το τι θα ξημερώσει. Τα σωματεία ναι μεν έχουν πάρει το πρώτο επίδομα που θα τους δώσει η Κυβέρνηση όμως αυτό δεν αρκεί, η στήριξη αυτή θα πρέπει να συνεχιστεί μελλοντικά και για τα επόμενα χρόνια. Αυτή τη στιγμή ο ερασιτεχνικός αθλητισμός έχει κρατηθεί εν ζωή από τις φιλότιμες προσπάθειες ορισμένων ρομαντικών παραγόντων που αιμορραγούν οικονομικά για την στήριξη τον συλλόγων

Β. Η αγωνιστική απραξία τον αθλητών

Η παρατεταμένη αγωνιστική απραξία είναι μια κατάσταση που αφορά όλα τα σωματεία και επηρεάζει όλους τους αθλητές στην υγειά τους. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή έχουν γίνει αρκετοί τραυματισμοί λόγω της απραξίας τον αθλητών, θα έπρεπε η πολιτεία να φροντίσει με κάποιον τρόπο να στηρίξει την αποκατάσταση της υγείας των αθλητών, αναλαμβάνοντας τουλάχιστον τα νοσήλεια και την αποκατάσταση αυτών των αθλητών. Σας περιέγραψα μερικά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζαμε αλλά και αντιμετωπίζουμε πλέον με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας μετά και την εμφάνιση του κορωνοϊού στην καθημερινότητα μας».

 

Ερώτηση: Είστε ικανοποιημένοι από τις εγκαταστάσεις που χρησιμοποιεί η ομάδα σας;

 

Απάντηση: «Οι εγκαταστάσεις της ομάδας μας, χρίζουν περεταίρω βελτίωσης μιας και δεν είχε γίνει κάτι ουσιαστικό όλα αυτά τα χρόνια. Το μεγάλο αγκάθι για την ομάδα μας είναι η έλλειψη βοηθητικού γηπέδου μιας και έχουμε φυσικό χόρτο και το καταπονούμε συνεχώς με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις μας αλλά και τις προπονήσεις συνολικά. Είναι σημαντικό να πω ότι η συντήρηση του γηπέδου επί 20 συναπτά έτη έχει γίνει από τις διοικήσεις της Προοδευτικής και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους για την προσπάθεια αυτή κι έχουμε έναν από τους καλυτέρους αγωνιστικούς χώρους στην Φθιώτιδα. Επίσης θα πρέπει να τονιστεί ότι δεν έχει γίνει επανασπορά εδώ και 20 χρόνια είναι ασύλληπτο αυτό που έχουμε καταφέρει! Τα τελευταία δυο χρόνια θα πρέπει να τονιστεί ότι έχουμε δίπλα μας τον δήμαρχο κ. Ζεκεντέ που μας στηρίζει και έχουμε βάλει ένα πρόγραμμα συντήρησης και εκσυγχρονισμού του γηπέδου σταδιακά. Επίσης θα ήθελα να τον ευχαριστήσω για την ονοματοδοσία του γηπέδου σε ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΔΑΡΡΑΣ και την εκδήλωση που έγινε συνολικά».

 

 

Φωτογραφίες

    

 

Απόψεις