Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

ΕΞΑΡΣΕΙΣ

Ο φετινός Δεκέμβρης

@ Ο Δεκέμβριος είναι  μήνας εορταστικός αλλά και μήνας απολογισμού για τη χρονιά που φεύγει και προγραμματισμού για τη χρονιά που ερχεται. Είναι ο μήνας που σε ολα τα δημοτικά συμβούλια ψηφίζονται ισολογισμοί, τεχνικά προγράμματα και προυπολογισμοί και δινεται ετσι η ευκαιρία στις δημοτικές αρχές για μια συνολική παρουσίαση του εργου τους.

Ο φετεινός Δεκέμβρης είναι διαφορετικός από τους προηγούμενους, καθώς  πριν δύο μήνες εγιναν δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και επομένως το ενδιαφέρον συγκεντρώνεται  περισσότερο στους νεοεκλεγέντες Δημάρχους που σε λίγες ημέρες θα ορκιστούν και θα αναλάβουν τη διοίκηση των Δήμων.

Στη Φθιώτιδα από τους 7 Δήμους νέους Δημάρχους θα εχουμε σε τρείς. Στο Δήμο Λαμίας με Δήμαρχο τον Πανουργιά Παπαιωάννου, στο Δήμο Καμένων Βούρλων με νέο Δήμαρχο τον Ηλία Κυρμανίδη και στη Στυλίδα με νέο Δήμαρχο τον Γιάννη Αποστόλου.

Στους τρεις αυτούς Δήμους οι τελετές παράδοσης παραλαβής έχουν ένα διαφορετικό νόημα και περιμένουμε από τις νέες δημοτικές αρχές να περιγράψουν τι ακριβώς θα παραλάβουν αλλά και ποιές θα είναι οι δικές τους προτεραιότητες.

Η αλήθεια είναι ότι προεκλογικά δεν ακούσαμε συγκεκριμένες δεσμεύσεις από τους υποψηφίους. Ο προεκλογικός λόγος ηταν γενικόλογος. Φθάνει όμως η ωρα του συγκεκριμένου. Οι ημέρες που διανύουμε είναι ημέρες ενημέρωσης των νέων δημοτικών αρχών από τις απερχόμενες. Επειδή τον Δεκέμβριο ψηφίζονται στα δημοτικά συμβούλια τεχνικά προγράμματα και προυπολογισμοί, είναι λογικό να υπάρχει μια συννενόηση μια κάποια συμφωνία με τους νέους Δημάρχους για μια σειρά εργων και προγραμμάτων που είναι σε εξέλιξη σε κάθε Δήμο που η διοίκηση αλλάζει χέρια.

 


Η εξέλιξη του win-win

@ Ένα αρθρο του συμπολίτη μας Γιώργου Σμοκοβίτη για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις που δημοσιεύτηκε στο φύλλο του Λαμιακού Τύπου την Πέμπτη 16 Μαρτίου στη σελίδα 8, είναι σήμερα επικαιρο από κάθε αλλη φορά με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ερντογάν στην Αθήνα. Τίτλος του αρθρου ηταν ''Η εξέλιξη του win-win – «μισά-μισά» του Αιγαίου σε «Διπλωματία συλλογικότητας» Μεσογείου «Διπλωματία δια του Ελληνικού Πολιτισμού» Ανάγκη ΔΙΕΘΝΩΣ''

Ο Γιώργος Σμοκοβίτης κατέληγε στο αρθρο του ως εξής : ''Η «εταιρική δύναμη» η «συλλογικότητα» στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο ΚΑΙ με την «διπλωματία των σεισμών» και αναγκών «ενίσχυσης παθόντος» ευνοούν την πλάστιγγα υπέρ όσων «χωρίς καμμία διπλωματία ΔΙΚΑΙΟΥ επιχειρούν οφέλη πέραν του Δικαίου». Από το 2019 στο 2023 ΙΔΙΑ «συν-εκμετάλλευση» ΠΟΛΙΤΙΚΗ προς τελική εφαρμογή του «win-win» μισά-μισά και «βρείτε τα». (Συνημμένη από Ιούνιο 2019 επιβεβαιωμένη επικαιροποιημένη ανάλυση του εδώ υπογράφοντος για το Αιγαίο τότε και για την Μεσόγειο τώρα ΙΔΙΑ «διπλωματία των σεισμών και των πλατοχτυπημάτων φιλίας Αρχηγών Κρατών»)''.

 

 

 

 

Έχουμε μια πρόταση να κάνουμε προς τον νομικό κόσμο της πόλης μας. Ολοκληρώνοντας τον απεργιακό τους αγώνα για τα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης, να ξεκινήσουν αποχή για το δικαστικό μέγαρο. Δεν μπορούμε να το βλέπουμε άλλο σε αυτά τα χάλια με τις σκαλωσιές της ασχήμιας να... πολιορκούν ένα από τα πιο εμβληματικά κτίρια της πόλης.

Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων με επιστολή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης επισημαίνει τα προβλήματα που παρουσιάζει το ιστορικό κτίριο που στεγάζονται τα Δικαστήρια Λαμίας, λόγω της πλημμελούς ή και ανύπαρκτης συντήρησής του. Το πρόβλημα θα συζητηθεί και στη Βουλή μετά από ερωτήσεις που κατέθεσαν δύο βουλευτές ο Γιώργος Κοτρωνιάς και ο Γιάννης Σαρακιώτης.

Μάλιστα στην ερωτησή του ο κ. Κοτρωνιάς μας υπενθυμίζει οτι οι σκαλωσιές τοποθετήθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο της Λαμίας το 2014 και με σκοπό την αποκατάστασή του.


Εντυπωσιακό: Δεν εφτασαν 9 ολόκληρα χρόνια για να αλλάξουμε την πρόσοψη ενός δικαστικού μεγάρου. Κάπως έτσι εξηγείται το ότι είμαστε πρωταθλητές της καθυστέρησης και στην απονομή της δικαιοσύνης στην Ελλάδα. Η αρχαία ελληνική φράση “αμ έπος αμ έργον” δεν ισχύει για το νεώτερο ελληνικό κράτος.