Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΟΣ • Annalena ΜΠΕΡΜΠΟΚ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ 30-7-2022: Η Ευρωπαϊκή φωνή της αλήθειας και του Ρεαλισμού.

Γράφει ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΑΡΧΑΝΤΗΣ,

ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ - ΔΑΣΟΠΟΝΟΣ

 

Η παρούσα αναφορά έχει ως σκοπό την πληρέστερη προσέγγιση του φαινομένου του μακρόσυρτου πολύμορφου υβριδικού πολέμου της Τουρκίας κατά της Ελλάδος και το πρόσφατο ενδιαφέρον της ΕΕ με Ευρωενωσιακή θεώρηση. Το αυτονόητο που προκύπτει είναι η αξιοποίηση από την Ελληνική κυβέρνηση του επίκαιρου σχετικού Ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος για υποστήριξη των εθνικών δικαίων, προβολή της αλήθειας και διόρθωση λαθών του παρελθόντος. 

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ (ΕΕ)

Η αναφερόμενη Υπουργός εξωτερικών της Γερμανίας Annalena ΜΠΕΡΜΠΟΚ, σαν την μυθική Γοργόνα-( αδελφή του Μέγα Αλέξανδρου)- ορθώνεται στα θαλάσσια σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας , που είναι ταυτισμένα με τα ανατολικά της Ε.Ε, και διατρανώνει την αλήθεια. Έκανε την ανέλπιστη ανατρεπτική υπέρβαση υπέρ των ιστορικών Ελληνικών εθνικών συμφερόντων —απευθυνόμενη στον ΥΠΕΞ της Τουρκίας με σχετική ξεκάθαρη δήλωση,—δίνοντας υπέρτατο μάθημα ιστορικοπολιτικής προς κάθε κατεύθυνση. Βεβαιότατα δεν υπάρχουν πάσσαλοι και συρματόπλεγμα στην θάλασσα.

Υπάρχουν όμως τα GPS «τσέπης» τα οποία δίνουν το ακριβές στίγμα συγκεκριμένου σημείου στην επιφάνεια της Γης (ξηράς και θαλάσσης) με τις συντεταγμένες γεωγραφικού μήκους και πλάτους στο παγκόσμιο δορυφορικό γεωγραφικό σύστημα γαιοεντοπισμού. Αυτά τα στίγματα, όπως έχουν προσδιορισθεί με διεθνείς ειρηνευτικές συμφωνίες κατά κανόνα μετά απο λήξη πολεμικών αναμετρήσεων, ορίζουν τα όρια στην θάλασσα, εν προκειμένω μεταξύ Ελλάδος- Τουρκίας, Ε.Ε.-Τουρκίας.

Η εν λόγω Υπουργός παραμέρισε την ιδιαίτερη ιστορική, σύγχρονη μεταναστευτική και οικονομική σχέση της χώρας Της με την Τουρκία , στην οποία είναι επενδεδυμένα τεράστια κεφάλαια Γερμανών κεφαλαιούχων, με λειτουργία περίπου 7000 επιχειρήσεων και ζούν στην Γερμανία περί τα 6 εκατ. Τούρκοι, στην διατύπωση της θέσεώς Της για τα Ελληνο-Τουρκικά σύνορα στην θάλασσα.

Αυτή η νέα ως προς την ηλικία και χαριτωμένη ομορφοκυρία υπουργός εξωτερικών της Γερμανίας ΑΝΝΑ-ΛΕΝΑ ΜΠΕΡΜΠΟΚ, με την γερμανική αυστηρότητα στην διατύπωση του μεστού και ευθύβολου πολιτικού λόγου, την ευκρίνεια των διατυπωμένων νοημάτων, οριοθέτησε με Ευκλείδειο γεωμετρική ακρίβεια τα όρια της μεγάλης οικογένειας των Ευρωπαϊκών κρατών αναφορικά με τα θαλάσσια σύνορα, χωρίς ασάφειες και ερείσματα για παρερμηνείες .

Η Μπέρμποκ, η οποία μετέβη στην Κωνσταντινούπολη την 30-7-22 προερχόμενη από την Αθήνα, απευθύνθηκε στην Τουρκία να σεβαστεί την ελληνική κυριαρχία των νησιών του Αιγαίου, που «κανείς δεν έχει το δικαίωμα να την αμφισβητήσει», με το ξεκάθαρο μήνυμά Της : Τα νησιά του Αιγαίου είναι ελληνικό έδαφος, με την κατηγορηματική διευκρίνιση στον κ Τσαβούσογλου:«Δεν ξέρω αν η μετάφραση ήταν λάθος, όμως η Γερμανία δεν είναι θύμα προπαγάνδας. Ως μέλος της ΕΕ και ως η μεγαλύτερη χώρα της Ευρώπης, ενδιαφερόμαστε για τα σύνορά μας και τα σύνορα της ΕΕ, και στην Ελλάδα μίλησα ξεκάθαρα για το θέμα αυτό». Εκφράσθηκε από γνήσιας Ευρωενωσιακής καρδιάς , με τόλμη και θάρρος, με ειλικρίνεια και ευαισθησία, χωρίς διπλωματικές λεκτικές ντρίπλες, σε πνεύμα αδελφότητας και αλληλεγγύης των Ευρωπαϊκών κρατών, πιθανόν δυσαρεστώντας κάποιους στην Γερμανία.

Στην τόσο επισημαντική διατύπωση των θέσεων της ΑΝΝΑΛΕΝΑΣ ΜΠΕΡΜΠΟΚ υπήρξαν πρόδρομες επίσημες Ευρωπαϊκές φωνές της ΟΥΡΣΟΥΛΑ ΦΟΝ ΝΤΕΡ ΛΑΙΕΝ, Προέδρου της Κομισιόν—(επιστημονικής καταρτίσεως οικονομίας και ιατρικής, ως και μητέρα (7)επτά παιδιών)- κατά την πτητική με ελικόπτερο επίσκεψή της στο προσφυγικό μέτωπο του Έβρου την 3η Μαρτίου 2020, τονίζοντας τα εξής: «Οι ελληνικές ανησυχίες είναι δικές μας ανησυχίες, τα ελληνικά σύνορα είναι ευρωπαϊκά σύνορα. Δηλώνουμε την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη προς την Ελλάδα».....

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ΣΑΡΛ ΜΙΣΕΛ υπογράμμισε και αυτός από τις Καστανιές Έβρου την 3-3-2020: «Η κατάσταση στα σύνορά μας δεν είναι ένα θέμα που πρέπει να χειριστεί η Ελλάδα μόνη της, είναι ευθύνη της Ευρώπης συνολικά και θα διαχειριστούμε το πρόβλημα με τάξη, με ενότητα, αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα». Ετόνισε: «Τα ελληνικά σύνορα είναι ευρωπαϊκά σύνορα». «Ζούμε ενεργούμε, είμαστε μαζί και μαζί πρέπει να προστατεύουμε τα σύνορά μας».


Σε αυτούς τους Ερίτιμους (ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΟΥΣ) τρείς αξιωματούχους Ευρωπαίες Κυρίες και Κύριον, οφείλει ο Ελληνικός Λαός ευγνωμοσύνη, για τις μοναδικές σε αξία πολύτιμες υπηρεσίες Τους στο Έθνος μας. Δεν είναι εκδήλωση κάποιου είδους ρωμαντικού φιλελληνισμού. Είναι αντικειμενικός Ευρωπαϊκός ρεαλισμός. Έτσι γράφεται η σύγχρονη Ευρωπαϊκή ιστορία.


Η Ελλάδα έχει τρία σύγχρονα κεκτημένα στην αντιπαλότητα με την Τουρκία. 1)Την φανερή υποστήριξη του Ευρωατλαντικού παράγοντα USA-NATO στο πεδίο, με την επισήμανσή μας ότι η πρώτη εθνική επιλογή θα είναι εφεξής τα ΚΑΝΟΝΙΑ (οι εξοπλισμοί) και όχι το βούτυρο. 2)Την Ε.Ε., με την πράγματι ειλικρινή Αλληλεγγύη στον διπλωματικό και συμμαχιών ορίζοντα. 3) Το τρίτο είναι η διεθνής αναγνώριση ότι υπάρχουν σύνορα στην θάλασσα μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, ταυτισμένα με της Ε.Ε.-


Στην Ελληνική (μας) κυβέρνηση, με κύριο φορέα της εξωτερικής πολιτικής το Υπουργείο Εξωτερικών, επαφίεται η ενδεδειγμένη παρουσίαση στο ΝΑΤΟ του αδύνατου-(ανύπαρκτου) κρίκου στην αποστολή του να προστατεύει συνολικά την κάθε σύμμαχο χώρα, και από ενδοΝΑΤΟϊκούς εχθρούς. Επίκαιρη πρέπει να θεωρηθεί η τρέχουσα χρονική περίοδος που γίνονται ζυμώσεις για αναθεώρηση άρθρων του καταστατικού του ΝΑΤΟ. Διαφορετικά δυνατόν να εξελιχθεί η συμμαχία σε πανευρωπαϊκό πεδίο πολεμικών συγκρούσεων.

Ένας συμμαχοΝΑΤΟϊκός «εμφύλιος» που μπορεί να γυρίσει πίσω την Ιστορία στις αρχές του 20ου αιώνος. Εάν αποχαλινωθεί η ιμπεριαλιστικών προθέσεων και εκδηλώσεων Τουρκία και επιτραπεί να προβεί σε ενέργειες υλοποίησης των Οθωμανικών οραματισμών Της, τότε είναι βέβαιο οτι θα λειτουργήσει το περιστατικό ως αρχή ντόμινου στην Ευρώπη με την εμφάνιση διασυνοριακών διεκδικήσεων μεταξύ ομόρων κρατών.

Ο συνεχιζόμενος επίκαιρος θερμός καταστροφικός πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας δίδει μία εικόνα του Αρμαγεδώνος στην Ευρώπη σε ενδεχόμενη επανάληψη της Ευρωπαϊκής Ιστορίας........

Η θλιβερή διδακτική ατμίς από το ζεστό αίμα των δύο πανευρωπαϊκών πολέμων Α΄ 1914 και Β΄ 1939, θα περάσει στην Ιστορία ως παρελθόν.

Τρίκαλα 9-9-2022

    

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness