Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Αξονες Μεταφορων στην Αυλη της Λαμιας: Ευκαιρια η Απειλη για την βιωσιμη αναπτυξη της Λαμιας και της ευρυτερης Περιοχης; (2ο ΜΕΡΟΣ)

(Συνέχεια)

Όπως αναφέρθηκε στο πρώτο μέρος, η Λαμία μέχρι σήμερα, καταγράφει κίνηση προς τα εμπρός, με αυξομειούμενες, αλλά χαμηλές ταχύτητες. Η συγκριτική αξιολόγηση με τις αντίστοιχες ταχύτητες των εδρών των περιφερειών της χώρας, αλλά και άλλων πόλεων του αυτού μεγέθους, διαπιστώνει υστερήσεις έναντι των περισσοτέρων. Έτσι, έως σήμερα, συμμετέχει με περιορισμένη ισχύ και παρουσιάζει ισχνή δυναμική στον εξελισσόμενο αλλά μη ομολογούμενο, ανταγωνισμό των πόλεων.  
Τις σημαντικότερες ευκαιρίες, όπως έδρα περιφέρειας, τριτοβάθμια εκπαίδευση, νοσοκομείο, οδικοί άξονες, δημιούργησε η κεντρική κυβέρνηση, σε διαφορετικές χρονικές περιόδους. Όπως όμως, έχω επισημάνει, εμείς ως ενδογενείς δυνάμεις της περιοχής, δεν τις αξιοποιήσαμε πλήρως. Δεν «χτίσαμε» επί αυτών δική μας στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης.
Στο πρώτο μέρος της παρούσας δημοσίευσης έχω αναφέρει κάποια από τα αίτια αυτής της υστέρησης, αλλά συνάμα κατέγραψα και παράγοντες, που δύνανται να ωθήσουν στη βελτίωση του ρυθμού ανάπτυξης.
Επαναλαμβάνω τη θέση μου, ότι βασικότερος παράγων για τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής είναι η ποσότητα και κυρίως, η ποιότητα του ανθρώπινου κεφαλαίου του ανθρώπινου δυναμικού της και συνολικά, οι ενδογενείς δυνάμεις της.

 Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα μας, στο φύλλο του Σαββάτου 11 - Κυριακής 12 Σεπτεμβρίου.

 

 

 

    

randomness